• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Yaralı Filistinliler Türkiye`ye Getiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: THK`ne ait bir uçak, israil`in Gazze`ye saldırılarında yaralanan 33 Filistinliyi Türkiye`ye getirmek için israil`e gitti.

israil`in Gazze`ye saldırılarında yaralananlardan durumu ağır olanların Türkiye`de tedavi edilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda THK`ne ait bir uçak, sabah saatlerinde Ankara`dan israil`e gitti. 70 - 1947 kuyruk numaralı C-130 tipi uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı`ndan alacağı 33 Filistinli yaralıyı Türkiye`ye getirecek.

Güney Marmara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Op. Dr. Uğur Duman, yaptığı açıklamada, UMKE`nin Gazzeli yaralıları Türkiye`ye getirmek için üçüncü kez Tel Aviv`e gittiğini söyledi.

Daha önceki 2 seferde 41 Gazzeli yaralının Türkiye`ye getirilmesini sağladıklarını belirten Duman, şöyle konuştu:

"Üçüncü operasyonda planlanmış olan 33 hastamız var. Bunların içinde 2-3 kritik hasta olabileceğini öngörüyoruz. Bunu israil`e indiğimiz zaman netleştirmiş olacağız. 17 personelimiz var. Yaklaşık 2 saatlik bir uçuşun ardından operasyonel sürecimiz başlayacak. Bu seferki yaralılar Afyonkarahisar`da, tanılarına göre uygun görülen hastanelerde tedavi altına alınacak." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir