• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Çocukları kaçırılan ailelerin eylemi 100. gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından çeşitli tarihlerde dağa kaçırılan ailelerin, seslerini duyurabilmeleri için başlattıkları oturma eylemleri devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 100 gün önce oturma eylemlerine başlayan aileler, belediye görevlileri tarafından engellenerek eylemlerini Şeyh Said Meydanı’na taşımıştı.

Yaklaşık dört ay gibi bir süreçte oldukça zorluklar yaşadıklarını dile getiren aileler, çocuklarının dağda yaşamalarını istemediklerini ve eylemlerini sonuç alıncaya kadar devam ettireceklerini belirtti.

6 ay önce PKK tarafından dağa kaçırılan 14 yaşındaki sara hastası Efekan Toklar’ın annesi Süreyya Toklar, hiçbir annenin gözyaşı dökmesini istemediğini ifade etti.

“Evlatlarımızın dağda ölmelerini ya da öldürmelerini istemiyoruz”

Çocuklarını almadan eylemlerini bitirmeyeceklerini söyleyen anne Toklar, “Oğlum 6 aydır dağda yaşıyor. Orada ne yapıyor, nasıl yaşıyor bilmiyorum. Devlet büyüklerinden, herkesten yardım istiyoruz. Bizim için bir çözüm üretsinler. Evlatlarımızı bize getirsinler. 100 günü aşkın süredir buradayız. Evlatlarımızı almadan ayrılmayacağız. Çok zorluklar yaşadık. Ramazan ayını burada geçirdik. Bayramı burada yaptık. Bayramda çocuklarımızı bekledik ama çocuklar yine bırakılmadı. Evlatlarımızı yanımızda istiyoruz. Çocuklarımızın dağda yaşamasını istemiyoruz. Dağda ölmelerini ya da öldürmelerini de istemiyoruz.” dedi.

Sadece devletten değil bütün herkesten yardım istediklerini kaydeden anne Toklar, uzun süreden beri devam eden çözüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

“Hiçbir anne gözyaşı dökmesin, hayallerimizi ve umutlarımızı yıkmasınlar”

Çocuklarının dağa kaçırıldıktan sonra hayallerinin yıkıldığını belirten anne Toklar, “ Dört aydır buradayız. Artık dayanacak gücümüz yok. Beklemek istemiyoruz. Çözüm sürecinin hızlandırılmasını, istiyoruz. Çocuklarımızı bize versinler. Sadece bizim değil, dağlarda hiçbir annenin evladının kalmasını istemiyoruz. Tüm evlatlar gelsin, hiçbir anne gözyaşı dökmesin, kan akmasın. Çocuklar ölmesin ve öldürmesin. Hayallerimizi, umutlarımızı yıkmasınlar.” diye belirtti.

 “Kürt’ün Kürt’e reva gördüğü zulüm değil mi bu bu?”

En kısa zamanda cumhurbaşkanı ve başbakanla görüşmek için Ankara’ya gideceklerini de aktaran anne Toklar, “BDP’nin ‘Çocuk gelin, çocuk işçi ve çocuk savaşçı istemiyoruz’ diye bir sözü var. Bizim çocuklarımız da çocuk. Bizim yaşamaya hakkımız yok mu? Biz anne değil, Kürt değil miyiz? Kürt’ün Kürt’e reva gördüğü zulüm değil mi bu bu? Niye bizi bu acıyla yaşamaya mahkûm ediyorlar? En kısa zamanda tekrar Ankara’ya gideceğiz. Cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşeceğiz. Bir çözüm üretmelerini, evlatlarımızı isteyeceğiz. Çocuklar bizim geleceklerimiz ve umutlarımızdır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir