• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
siyonistlere Cevap: İşgal Varsa Görüşme Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Dörtlüsü`nün Mahmud Abbas ve diğer üst düzey yetkililere 1 yıl içinde anlaşmaya varılmasını öngören barış görüşmelerine karşın Filistinli yöneticiler, Filistin`de yerleşimler durmadığı sürece mevcut koşullar altında İsrail`le yeniden masaya oturmayacağını kaydetti.

Filistin`in `67 sınırlarıyla tanınması için Abbas`ın geçtiğimiz hafta BM`ye başvurusunun ardından kaygılanan Batılı devletler ve İsrail, görüşmelerin yeniden başlaması yönünde açıklamalar yapmıştı.

Fakat başvurunun hemen ardından İsrail yönetimi bin 100 yeni yerleşime izin verdi ve bu karar uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

İsrail`in işgale hala devam ettiğini kaydeden Filistinliler, bir anlaşma için ilk şartın yerleşimlerden vazgeçilmesi olduğunu belirtiyor.,

İSRAİL MÜLTECİ KAMPINI VURDU

Öte yandan İsrail Hava Kuvvetleri dün Gazze Şeridi`ndeki bir mülteci kampını vurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair herhangi bilgiye ulaşılamadı.

Siyonist devletin son 1 ay içerisinde düzenlediği hava saldırılarında 27 Filistinli hayatını kaybetti.

Grafitinin duvardaki direnişi

Filistin sınırında bulunan Sheikh Jarrah şehrinde duvarlara uluslarası aktivistler tarafından Filistin direnişini anlatan graffitiler çiziliyor. Siyonist devlet ise duvarları yıkmaya başladı.

Doğu Kudüs`de Filistinliler, yaşam alanlarından sökülmeye çalışılırken, öte yandan onları destekleyen graffitiler de duvarlardan sökülmeye çalışılıyor.

Duvarları bir çok şekille dolduran uluslararası aktivistler çizgileriyle direnişe destek oluyorlar. Arkası dönük bir çok Hanzala`dan balonla sınır aşan kız çocuğuna kadar tüm Filistin direniş tarihi Sheikh Jarrah duvarlarında. Siyonist devlet ise duvardaki graffitileri ya siliyor ya da duvarı yıkıyor!

etha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir