• DOLAR 34.228
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2878.572
  • ...
Türkiye Diyanet Vakfı`ndan Yurt Atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halen 10 ilde 12 yükseköğrenim öğrenci yurdu ile hizmet veren TDV, ilk etapta, 3 yıl içinde yurt sayısını 20’ye çıkararak, öğrencilerin hizmetine sunmayı hedefliyor.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Türkiye’de 2003 yılında 70 olan üniversite sayısının 2014 yılında 184’e çıktığını belirterek, üniversitede okuyan öğrenci sayısının 5 milyon 439 bine ulaştığını kaydetti.

Üniversiteye kayıt olan her bir öğrencinin öncelikli gündeminin konaklama sorunu çözmek olduğunu vurgulayan Bilgin, TDV olarak öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için her ilde öğrenci yurdu açma çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Bilgin, ‘’Vakfımıza ait 10 ilde 12 adet yükseköğrenim öğrenci yurdumuz var. Geçen yıl yurt sayımız, 6’sı kız, 3’ü de erkek olmak üzere 9 yurtta bin 900 öğrenci kapasitemiz vardı. Bu yıl İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin Ümraniye’de bin 640 yatak kapasiteli yurdumuz ile Muğla ve Ankara’daki kız yurtlarımız da hizmete girecek. Şu an yurtlarımızın toplam kapasitesi 4 bin 878’e ulaştı. Vakıf olarak, yükseköğrenim gençliğine huzur içinde kalabilecekleri yer temin etmeyi amaçlıyoruz. Yurtlarımız, sunduğu hizmet ve sağladığı güven ortamı sebebiyle öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20 ilimizde yurtlarımızın kurdelesini kesmek istiyoruz. Sonrasında da tüm illerimizde TDV yurtlarını öğrencilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz’’ dedi.

TDV yurtlarının öğrencilere aile ortamı sunduğunu vurgulayan Bilgin, ‘’Güvenilir, sağlıklı, modern bir yurt; öğrencinin başarı çıtasını yükseltir. TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi öğrenci yurtlarında bu tür konulara titizlikle yaklaşmaktadır. Yurtlarımızda öğrenciyi başarısızlığa, derslerine çalışmasını engellemeye yönelik hiç bir olumsuz duruma meydan verilmemektedir. Bütün öğrencilerimize birer anne-baba şefkati ile sahip çıkılmaktadır. Öğrencilerimizin sosyal-kültürel yönlerden yetişmesi için geziler, sportif faaliyetler, bilgi yarışmaları, konferanslar da düzenliyoruz. ‘’diye konuştu.

Bin 600 öğrenci kapasiteli Ümraniye kız öğrenci konukevi

Çağın ihtiyaçlarına göre yurtların şekillendiğini vurgulayan Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin Ümraniye’de bin 600 yatak kapasiteli Kız Öğrenci Konukevi’ni de hizmete açtığını kaydetti.

Bilgin, yurtta başka yükseköğretim kurumlarında okuyan kız öğrencilerin de kalabileceğini, kayıt hakkında www.29mayis.edu.tr adresinden bilgi alınabileceğini belirten Bilgin, modern şekilde tasarlanan yurtta, öğrencilerin üniversite öğrenimlerini rahat, zamanlarını en verimli biçimde değerlendireceğini kaydetti. Bilgin, ‘’Yurdumuz, öğrencilerin bütün ihtiyaçları düşünülerek projelendirilmiştir. Tesisimiz bin 600 yatak kapasiteli. Yurdumuzda standart odalar 4 kişilik. 3 ve 6 kişilik odalar da mevcut. Bütün odalar internet erişimi ve merkezi klima sistemi ile donatılmış olup odalardaki banyo tuvalet ile lavabolarda 24 saat sıcak su mevcuttur.’’ dedi.

Muğla’ya 528 kapasiteli öğrenci yurdu kampüsü

Bilgin, vakıf olarak en son Muğla’ya kız öğrenci yurdu kampüsü açtıklarını belirterek, şöyle konuştu:
‘’Yurt kampüsümüzde market, fitness salonu, kuaför, internet cafe bulunuyor. 8 blokta, 1+1 ve 2+1 olmak üzere toplamda 128 daire bulunuyor. Çok amaçlı salon, etüt salonları gibi öğrencilerimizin rahat ders çalışabileceği salonlar mevcut. Yurdumuz toplamda 528 öğrenciye hizmet verebilecek. Tesisimiz üniversite kampüsüne oldukça yakın. Ülke genelindeki öğrenci yurtlarımız için ön kayıtlar, www.diyanetvakfiyurt.com.tr adresinden başladı.’’

Bu haberler de ilginizi çekebilir