• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Altın Bebek Dostu il" çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Halk sağlığı Müdürlüğü, 2006 yılında alınan ‘’Bebek Dostu İl’’ unvanı için Sağlık Bakanlığının belirlediği “Altın Bebek Dostu İl” kriterlerinin yerine getirilmesi için çalışmalarını  sürdürüyor.  

Bingöl İlinin 2006 yılında “Bebek Dostu İl” unvanı aldığını belirten Halk sağlığı Müdürü Vedat Söyiler,  “Bakanlığımız ve UNICEF işbirliği ile yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” Programı kapsamında bebek ölümlerini azaltmak amacıyla, bebeklerin ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile, 6. Aydan itibaren ek besinlerle birlikte 2 yaşına kadar anne sütüne devam etmelerinin ve doğum yapılan bütün hastanelerin Bebek Dostu Hastane olmalarının sağlanması hedefine yönelik olarak, yaptığımız çalışmalar sonucunda İlimiz 2006 yılında ‘’Bebek Dostu İl’’ unvanını almıştır. Halen “ Altın Bebek Dostu İl” ünvanı almak amacıyla Bakanlığımızın belirlediği kriterlerin yerine getirilmesi için çalışmalar yürütülmektedir.” dedi.

Altın Bebek Dostu İl Kriterleri söyle sıralandı:

“-İl merkezindeki doğum yapılan ya da çocuk hastanesi formundaki tüm hastanelerin (devlet, üniversite, özel, asker gibi) değerlendirmenin yapıldığı yıl içinde  açılanlar hariç  bebek dostu olmalarının sağlanması,

-İlçelerde bulunan doğum yapılan ya da çocuk hastanelerinin  yüzde 75’ inin bebek dostu olmasının sağlanması,

-İlde “Bebek Dostu” ünvanı alan hastanelerin her sene “Bebek Dostu Hastane Kendi Kendini Değerlendirme Formu” kullanılarak ilin kendisi tarafından değerlendirilmesinin yapılması,

-İl genelindeki birinci basamak sağlık kuruluşlarının yüzde 50’sinin bebek dostu olmasının sağlanması ve(eğitim düzenlenmesi yılda 2 kere)

-Emzirmenin ve anne sütünün desteklenmesine yönelik en az 10 sosyal aktivitenin gerçekleştirilmesi,

-İl Genel Meclisi’nde emzirmeyi destekleyen bir Bebek Dostu grubun olmasının sağlanması.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonunda “Altın Bebek Dostu İl” unvanı almak amacıyla belirtilen kriterlerin yerine getirilmesi için yapılan çalışmalara katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendirmek amacıyla  tören düzenlendi.

Ödül törenine İl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vedat Söyiler, Sağlık Müdür Vekili Dr. Abdullah Kiraz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili İdari Mali İşler Başkanı Nedim Hant ile Halk Sağlığı Müdürlüğü idareci ve çalışanları katıldı.

Ayrıca, Özel Bingöl Hastanesi, Karlıova ve Solhan Devlet Hastaneleri ile 19 Aile Hekimliği birimine “Bebek Dostu” unvanı verildi.

İl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne de yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verildi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir