• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
`Gençliği İslami değerlerle donatanlar yıllardır zindanda unutuldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP– Toplumun ana unsuru olan gençliğin her geçen gün kendi değerlerinden uzaklaştırıldığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, gençliğin batının ve çağın getirmiş olduğu gayri İslami yaşam tarzını benimsediğini söyledi.

Gençlerin günümüzde ki durumu ve neler yapması gerektiği üzerine Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

“Gençlerimizin İslam’ın ahlakıyla yetişmesini istiyorsak onlara gerektiği gibi sahip çıkılmalı”

Her toplumun ömrünü sürdürebilmesi, yarınlarda kendi varlıklarının mücadelesini verebilmesi için bazı dinamiklere ihtiyaç olduğunu belirten Özaslan, “Her toplumun ömrünü sürdürebilmesi, yarınlarda kendi varlıklarının mücadelesini verebilmesi ve idealinde kurmuş olduğu bir dünyayı gerçekleştirebilmesi için bazı dinamiklere ihtiyaç hisseder. Bu ihtiyaçlar temin edilmeden hayat ve gelecek adına bir düzenlemeye girişilemez. Gençlik; duygu olarak, hareket olarak, güçlülük ve gayret olarak bir toplumun en dinamik unsuru olup, geleceği inşa edecek en önemli değerdir. Bunun için yanlış veya doğru, her toplum ve fikir gençliğe hitap edip bu dinamiği kazanmaya çalışır. Eğer bizler gençlerimizin İslam’ın ahlakıyla yetişmesini istiyorsak onlara gerektiği gibi sahip çıkmalı ve gereken değeri vermeliyiz.” Dedi.

“Bizler için en büyük değer olan gençlerimizi doğru olarak yönlendirmeliyiz”

Bu gün göz ardı edilen gençlerin yarının temel taşları olduğuna vurgu yapan Özaslan, “Bu gün göz ardı ettiğimiz gençler yarının temel taşlarıdır. Gençler hiçbir zaman göz ardı edilmeye gelmez.  Gençler bizim için en büyük değer ve gençlik hayatın en güzel dönemidir. Bizler için en büyük değer olan gençlerimizi doğru olarak yönlendirmeliyiz. Fıtratı temiz gençlerimizi batının ve çağın kirli emellerinin hedefi yapmamalıyız. Bir toplumu ayakta tutan gençliktir. Bundan dolayı gençlerimize İslam gençlerimize nasıl değer vermemizi istiyorsa bizlerde gençlerimize o şekilde değer vermeliyiz. Öyle bir gençlik yetiştirmeliyiz ki, imanlı, ahlaklı, iffetli, izzetli, sorumlu bir gençlik yetiştirmeliyiz. Fakat ne yazık ki en çok sahiplenilmeye muhtaç gençlik bu gün doğru ellerde ve doğru yollarda değil nedeni ortada gençlerimize yönelik ciddi anlamda projeler üretemiyoruz. Bunun yanında gençlerimize yönelik batı modeli projelere ülkemizde göz yumuluyor.”değerlendirmesinde bulundu.

“ Gençliği İslami değerlerle donatanlar yıllardır zindanda unutuldu”

Gençliği İslami değerlerle donatanların yıllardır zindanda unutulduğunu belirten Özaslan daha sonra, “Gençliği iyi yönetenlerin insanlığı iyi yöneteceklerini asrısaadet en güzel şekilde bize gösterdi. Bu gerçeği kabul etmemiz lazım. Gençlik İslam ile donanmış olduğu zaman önemlidir. Bu gün toplum gençlerle dolu ama çoğu şaşkın kendi yaratılış amaçlarından bihabersiz ne yazık ki, her gün televizyonlarda görüyoruz nasıl bir gençlik yetiştirdiğimizi konuşan çok ama hiç proje üreten yok. Adaletli davranan yok. Gençliği İslami değerlerle donatanlar yıllardır zindanda unutuldu. Herkes bir taraftan bir şeyler söyledi. Dindar nesil diyorlar dindar nesil yetiştirenleri zindana atıyorlar. Zindanlarda unutuyorlar.  Sorun gençliğin bozulması sorunu değil, sorunun aslı gençleri yetiştirmeyle görevlendirilmiş olan ailelerin yetişmemesi sorunudur. Sorun toplumun ıslahına yönelik projeler üretenlerin görülmemesi ve onların önemli adımları bizden değildir diye göz ardı edilmesidir. Tüm bunlara rağmen biz Müslümanlara çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor.”diye kaydetti.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir