• DOLAR 32.37
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2392.85
  • ...
`Uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele edelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde son zamanlarda uyuşturucunun çoğaldığını ve ilkokullara kadar sirayet ettiğini belirten HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran, tüm halkı ve resmi kurumlarda görev yapan yetkilikleri uyuşturucuya karşı mücadele etmeye davet etti.

“Ergani’de uyuşturucu kullanımı had safhaya ulaştı”

Bütün Türkiye’de özellikle Ergani’de uyuşturucunun çoğaldığını belirten İlçe Başkanı Buran, “Genel olarak bütün Türkiye’de özel olarak da güzel memleketimiz olan Ergani’de uyuşturucu bağımlılığı veya uyuşturucu kullanımı son dönemlerde had safhaya ulaşmış. Bunu görüp müşahede etmekteyiz. Bazen eve gittiğimizde metruk bir binada, harabe olan evlerde gençlerin uyuşturucu kullandığını görüyoruz. Bu durum gerçekten bizi çok üzmekte ve düşündürmektedir.” dedi.

“Uyuşturucu kullanan gençler çeşitli suçlara bulaşıyor”

HÜDA PAR olarak 5 temel ilkeyi esas aldıklarını belirten Buran, “Bunlar mal emniyeti, can emniyeti, din emniyeti, akıl emniyeti ve nesil emniyetidir. Bu uyuşturucu belası hem aklı, hem de neslimizi tehdit etmektedir. Çünkü uyuşturucu kullanan gençlerin düşünce kabiliyetlerini yitirdiklerini biliyoruz. Ve birçok suça bulaşabiliyor. Hatta buna bağımlı olduktan sonra bunu temin etmek için hırsızlık ve benzeri suçlara bulaştıklarını görmekteyiz.” diyerek uyuşturucunun sebep olduğu zararlara dikkat çekti.

“Uyuşturucuya karşı hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor”

Uyuşturucuya karşı herkesin mücadeleye girmesi gerektiğini belirten Buran, “Geleceğimizin umudu olan neslimiz uyuşturucu nedeniyle yok olmakla karşı karşıya gelmişlerdir. Belki biz bu gün bunu fark etmeyiz ama yarın bu gençler toplumu yöneten ve yetiştiren insanlar olacaktır. Dolayısıyla bugün bizlerin hep beraber uyuşturucuya karşı mücadele etmemiz lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Çocukların her an uyuşturucunun pençesine düşebileceğine dikkat çeken Buran, uyuşturucu tehlikesinden dolayı ailelerin tedirgin olduğunu söyledi.

Uyuşturucuya karşı mücadelede öğretmenlere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Buran, Milli Eğitim bünyesinde öğrencilere seminer verilmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetin içicilere yönelik yasal anlamda düzenlemeler yapmasını isteyen Buran, esrar içerken yakalanan gençlerin karakolda ifadeleri alınarak serbest bırakıldığına dikkat çekti.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda Müftülüklerin de harekete geçmesini isteyen Buran, hutbelerde uyuşturucunun zararlarının anlatılması gerektiğini söyledi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir