• DOLAR 34.256
  • EURO 37.577
  • ALTIN 2920.205
  • ...
Mardin'de "Oku-Düşün" kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) öğrencileri, halkı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Karayolları Parkı’nda “Oku-Düşün” kampanyası başlattılar. Açık alanda kitap okuyan öğrenciler, “Amaçlarının halkı kitap okumaya teşvik etmektir.” dediler.

Daha önce Mardin’de böyle bir faaliyetin yapılmadığına dikkat çekilerek öğrenciler, “Hem okumayı halk arasına taşımak hem de okumayı yaygınlaştırmak” istediklerini belirttiler.

Etikliğin ani geliştiğini, bu yüzden pek fazla kimseye haber veremediklerini belirten öğretim görevlisi Mahmut Yavuz, ''Mardin, sosyal anlamda bir katkımız olsun diye açık alan da kitap okuma etkinliği düzenlemek istedik. Ama böyle bir etkinlik her halde İstanbul Bayrampaşa'da da varmış. Bundan sonra etkinliğimizi daha da yaygınlaştırmak için broşürler, el ilanları, afişler dağıtacağız ama tanıtım daha çok Facebook üzerinden ağırlıklı olacak. Şimdiye kadar böyle bir faaliyetin yapılmaması Mardin için büyük bir eksiklik, ama bundan sonra organizasyon olarak daha hazırlıklı olacağız. Her Pazar saat 17.30 ile 18.30 arasında bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz. Tek temennimiz Mardin halkına faydalı olmasıdır.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Abdulilah Çevik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir