• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pkk ve yandaş medyasının huzura hizmet etmeyen dili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kürdistan’da “huzur ve sükûneti” öncelikle “devlet güçleri ve yandaşları” (Ergenekon rezilliği ortada) ardından “Pkk ve Yandaş medyası”nın (Y. Küçük ve Perinçekler) bozduğundan kuşku yoktur. Bu, geçmişte böyle olduğu gibi, ne yazık ki “ders alınmamış olmalı ki” bugün de böyledir.

TC devleti geçmişte hiçbir şekilde Kürdistan’da İslamî hareketleri ve özelde de Hizbullah’ı tolere etmediği gibi, bugün de tolere etmemekte hatta “keyfi bir hukuk uygulaması”na tabi tutmakta ve Hizbullah’a benzerlik gösteren herkesi şiddetli bir şekilde cezalandırma yoluna gitmektedir.

Buna, daha geçtiğimiz aylarda Elazığ’da faaliyet göstermekte olan tüm “İhya-Der” yöneticileriyle beraber dernek üyesi 55 yaşlarında “yaşlı bir annemize” verilen 5 yılı aşkın “hapis cezası”nı ve sadece 2000 yılından bu yana “hiç kimseye bir fiske dahi vurulmadığı halde” yüzlerce kişiye verilen onlarca yıllık hapis cezalarını delil olarak görmek ve göstermek yeter de artar bile…

Dost düşman herkes tarafından, 2000 sonrası Hizbullah’ın izlediği politikalar kabul görüp alkışlanırken, yine Hizbullah’ın “mütedeyyin halka yönelen tüm saldırılara rağmen” yaptığı “itidal çağrıları” takdirle karşılanırken; devlet bu hareketi ve benzerlik gösteren insanları tolere etmemiş ve sürekli baskı altında tutmuştur. Daha 3-5 ay önce tüm ülkede düzenlenen operasyonlarla “120 dolayında dernek üye ve gönüllüsü” Hizbullah suçlamasıyla gözaltına alınıp mağdur edilmedi mi?

Tüm bunlara rağmen Pkk medyası geçmişte olduğu gibi bugün de halkımızın huzurunu düşünmeksizin “Hizbullah adıyla” mütedeyyin insanları ithamlarla rencide etmekte ve “halkımızın huzur ve güvenine zarar vermektedir.” Bunun kime ve neye hizmet ettiği ise apaçık…

“Karanlık odaklara hizmet ettikleri anlaşılan” Anf ve “Birgün” gibi haber ajansı ve gazetelerin son zamanlarda “Hizbullah iddiasıyla” Kürdistan’daki mütedeyyin insanları rencide eden yayınları yukarıda değindiğimiz manzaranın delilleridir.

28 Eylül 2011 tarihinde Anf adlı haber ajansında B. Gül adıyla yer alan “iz’an ve insaftan yoksun” yorum/haber de, Birgün gazetesinin bir gün sonra yayınladığı haberiyle paralellik arzetmekte olup bölgemizin ve Kürd halkının huzurunu bozmaktan başka hiçbir müsbet amaca hizmet etmemektedir.

Halkımızı “bu tür yayınların içyüzünü görüp” bunları kamu vicdanında mahkûm etmeye davet ediyor ve “kimlerin, kime ve neye hizmet ettiklerinin artık gün gibi ortada” olduğunu, “müsbet hareket”i esas alan bir yayın organı olarak ilan ediyoruz… 

Bangaheq.net

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir