• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kenya`da Somalili aşiretler çatıştı: 15 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenya’nın kuzeyinde, Etiyopya sınırında iki Somalili aşiret arasında saatlerce süren çatışmalarda en az 15 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Mandera Bölgesi Hükümeti yetkilisi Salah Maalim, Garee ve Degodia aşiretleri arasındaki çatışmaların halen sürdüğünü ve ölü sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Kenya Kızılhaçı`ndan yapılan açıklamada da saldırıda yaralananlardan bazılarının hava yoluyla Rhamu kasabasından 200 kilometre uzaklıktaki Mandera kasabası hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

Kenya Kızılhaçı Genel Sekreteri Abbas Gullet, “Hala bilgi alıyoruz ve sahadaki durumu değerlendiriyoruz. Bölgede sükunet sağlandıktan sonra ölü sayısına ilişkin kesin bir açıklama yapacağız” dedi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre çatışmalar, ihtilaflı aşiretlerden birine bağlı milislerin şafak vakti baskın düzenleyerek sınırın Kenya kesimine geçmesi üzerine başladı. Milislerin Etiyopya sınırı yakınındaki Rhamu kasabasını 4 saat boyunca havan topu ateşine tuttuklarını belirten görgü tanıkları bölgeden silah sesleri geldiğini kaydetti.

Kenya sınırları içinde yaşayan iki Somalili aşiret olan Garee ve Degodia arasında onlarca yıldan beri zaman zaman alevlenen çatışmaların temelinde, otlak alanlarının paylaşımı, siyaset ve bölge sınırları gibi konularda yaşanan ihtilaflar yatıyor.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta’nın başkanlığında haziran ayında düzenlenen bir toplantıda yapılan ateşkes çağrısına karşın aşiretler arasındaki ihtilaf sona erdirilemedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir