• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
`PKK`nin Yaptığı Baskı ve Saldırıları Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de dün gece yüzleri maskeli bir grup PKK yandaşı, Kur’an kursu olarak da kullanılan Islah Derneği Yeni Mahalle temsilciliğine taş ve molotof bombaları ile saldırdı. Saldırı sonrası temsilcilik kullanılamaz hale geldi.

Temsilciliklerine yapılan saldırı ile ilgili açıklama yapan dernek yetkilileri, bu tür olaylarda İslami alanda faaliyet yürüten ve Kur’an merkezli çalışan STK’ların hedef alınmasına dikkat çekti. Saldırganların sert bir dille uyarıldığı açıklamada, “Derneğimize yönelik yapılan saldırıyı kabullenemiyor ve tepkimizi sert bir dille yükseltiyoruz. Geri planda durup henüz 15’inde 18’inde olan çocukların ellerine taş/sopa verenleri de uyarıyoruz! Bu yapılanlar ateşle oynamaktan başka bir şey değildir. Bölgede tekrar kaos çıkartmak, kan dökmek isteyenleri de akıllarına başlarına almayı tavsiye ediyoruz.  DBP/ PKK’ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan bir an önce vazgeçmeleridir; aksi halde herkes yaptığının hesabını verecektir.”ifadelerine yer verildi.


“Özellikle İslami kesimler hedef alınıyor”
“Bölgede yaşanan yol kapatma, adam kaçırma ve tehdit olayları her geçen gün giderek katlanıyor. DBP/PKK tarafından desteklenen yüzleri maskeli çeteler, bilinçli bir şekilde halka saldırmaktan çekinmiyor. Halk üzerinde baskı kuran bu anlayış, özellikle İslami kesimleri hedef almaktadır. Yapılan eylemler, DBP çevresinden kınanmadığı gibi, soru önergeleri ve basın açıklamaları ile desteklenmektedir. ‘Özgürlük ve Demokrasi’den dem vuranlar, başkalarının hakkını çiğnemekten geri durmamaktadır. İslam öncülerinden Şeyh Said’in ismini her fırsatta kullanan bu odakların asıl niyetleri, İslami alanda faaliyet yürüten ve Kur’an merkezi olan derneklere yapılan saldırılar ile ifşa olmuştur.”denildi.

Ateşle oynanıyor”
Kurs binasına yapılan saldırının İslami faaliyetleri hedef alan kişiler tarafından yapıldığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Yüzleri maskeli bu çeteler, gece karanlığından faydalanarak derneğimizin camlarını kırmış ve eşyalarına zarar vermiştir. İslami alanda faaliyet yürüten Islah Derneği olarak, DBP/PKK ile bu güne kadar dolaylı ya da dolaysız hiçbir diyalogumuz ve münasebetimiz olmamıştır. 

Derneğimize yönelik yapılan saldırıyı kabullenemiyor ve tepkimizi sert bir dille yükseltiyoruz. Geri planda durup henüz 15’inde 18’inde olan çocukların ellerine taş/sopa verenleri de uyarıyoruz! Bu yapılanlar ateşle oynamaktan başka bir şey değildir. Bölgede tekrar kaos çıkartmak, kan dökmek isteyenleri de akıllarına başlarına almayı tavsiye ediyoruz.  DBP/ PKK’ya tavsiyemiz, bu tehlikeli adımları atmaktan bir an önce vazgeçmeleridir; aksi halde herkes yaptığının hesabını verecektir.

“Bölgenin PKK’nin insiyatifine bırakılmasına karşı çıkıyoruz”
Yaşanan hadiselerde Devletin de üzerine düşeni yapmadığını görüyoruz. Sözde ‘Barış Süreci’ adı altında bölgenin PKK/DBP’nin insiyatifine bırakılmasına karşı çıkıyoruz. Devlet asayişi sağlamaz, kolluk kuvvetleri görevini layıkıyla yerine getirmezse halk kendi asayişini sağlamak zorunda kalır. Eğer halk asayişini sağlarsa, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır.

“PKK’nin yaptığı baskı ve saldırıları lanetliyoruz”
PKK/DBP’lilerin İslami kesimler başta olmak üzere halka yaptığı baskı ve saldırıları lanetliyoruz. Müslüman halkımıza yapılan bu saldırıları insanlık dışı olarak bulduğumuzu ve kabullenmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

(İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir