• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hilvan'ın kangrenleşen sorunları çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan ilçesinde tepkilere yol açan su ve temizlik sorununun ardından halktan gelen talep üzerine Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Başkanı Bedih Çiftçi, Selam Der Başkanı Esat Beyazçiçek ile yerel seçimde HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı olan bölgenin kanaat önderlerinden Cemal Çınar Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile makamında görüştü.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ilçenin sorunları konuşuldu.

Ziyarette konuşan Cemal Çınar, halkın talebi üzerine geldiklerini belirterek, “Buraya geliş amacımız herhangi bir partiyi suçlamak değil. Halkın sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmaktır. Şehrin büyük bir kısmında su akmıyor. Yerel seçimler öncesinde su sorununun çözüldüğünü söylediniz, ama sorun hala devam ediyor.”  dedi.

Çevre temizliği konusuna da değinen Çınar, çevre temizliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmediğini söyleyerek, “Örneğin çöp konteynerlerinin kapaklarının olmaması sağlık açısından tehlikelidir. Ayrıca çöplerin her gün toplanması gerekiyor fakat bu çoğu yerde yapılmıyor” şeklinde konuştu.

Sorunların varlığını kabul eden Hilvan Belediye Başkanı Bayık, “Su ihalelerinde gerek tesisat döşemesinde gerek ihalelerin belirlenen tarihte teslim edilmesinde ve gerekli teknik boyutta eksiklik ve aksaklıkların olduğu hususu halkımız tarafından dile getiriliyor. İhaleyi alan müteahhitler, işleri yarıda bırakıp kaçtılar. Bazı yerlerin düzgün ve eksiksiz yapılmadığını tespit ettik. Gereken yerlere başvurduk. İşin kontrolü il özel idaresi tarafından yapılıyordu. İl özel idarelerinin lağvedilmesinden sonra kontrol işi büyükşehir belediyesinin bünyesindeki bir kuruma verildi. Para ve su var fakat müteahhitlerin işi usulüne göre yapmamalarının cezasını halkımız çekiyor” dedi.

Çevre temizliği konusunda halkın duyarsız olduğunu söyleyen Bayık, “Halk duyarsızdır. Kapak olursa çöpü yere dökerler. Sağlık yönündeki tehlikesine gelince, bu konuda elimizden bir şey gelmiyor. Bu sorunların çözümü için yetkililere müracaat edilmesi zorumuza gitmez, bilakis bizi sevindirir” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir