• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Makedonya Devlet Bakanı Adana'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako ve beraberindeki heyet Adana’da çeşitli temaslarda bulundu. Cako ve beraberindeki heyet ilk olarak Adana Valiliğini ziyaret etti.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mustafa Büyük, Adana’nın coğrafi ve ekonomik açıdan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtirken, aynı zamanda Çukurova’nın da merkezi olduğunu söyledi.


 

“Ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye hazırız”
Ziyaret sırasında Makedonya ile Türkiye arasında tarihsel süreç içinde yakın dostluk ve güçlü siyasi bağların olduğuna dikkat çeken Vali Büyük, “Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Makedonya yakın işbirliği içinde olduğumuz bir ülke. Makedonya devleti ile tarihi işbirliği içinde çok güzel çalışmalarımız var. Önümüzdeki süreçte bu bölgeye yönelik ekonomik çalışmalarımızın artarak süreceğine inanıyorum. Bu ziyaretin her iki ülke için faydalı olmasını dilerken, tarihi bağlarımız ile birlikte ekonomik ve ticari alanda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.


 

“Adanalı işadamlarını Makedonya’da yatırıma çağırıyorum”
Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako ise, Vali Mustafa Büyük’e teşekkür ederek, ülkesi Makedonya ve Türkiye arasında çok yüksek düzeyde seyreden siyasi ilişkileri, ekonomik ve ticari anlamda da pekiştirmeyi arzuladıklarını söyledi.


 

Adana’da çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunarak, karşılıklı yatırım olanaklarını araştırdıklarını kaydeden Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako, “Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan ve Başbakanımızın da katılacağı iş forumunun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Dost ülke Türkiye ile aramızdaki tarihsel işbirliğini, ekonomi tecrübesiyle dikkat çeken Adanalı işadamlarımız aracılığıyla karşılıklı ekonomik yatırımlara taşımayı arzu ediyoruz. Yatırımcılarımızı buluşturarak, karşılıklı yatırım iklimini oluşturmak istiyoruz. Kocaali, Eskişehir, Ankara, Mersin ve Adana’daki temaslarımız sonucunda, ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile tüm yatırımcılarımızı, ülkemizde yatırım yapmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.


 

Valilik ziyaretinin ardından Cako ve beraberindeki heyet Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.  (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir