• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtüsü İnsani ve İslami Haktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) başlatmış olduğu "Tesettür Seferberliği" kampanyasına destek amacıyla kurulan "Tesettüre Çağrı Platformu" kampanyaya destek amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı`nı (İHH) ziyaret eden Tesettüre Çağrı Platformu heyeti adına kısa bir açıklama yapan Hikmet Karaman, "Türkiye`de yıllardır sürmekte olan başörtüsü yasağı vardır. Bu sorun sadece bir dernek vakıf ya da bir camianın problemi değil tüm Müslümanların hata tüm insanlığın meselesidir. Biz bu olayı bir İslami ve İnsani hak olarak görüyoruz" dedi.

 

Başörtüsü Kırmızı Çizgilerimizdendir
Karaman daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:"Önümüzde yeni bir anayasa çalışması var, hükümet ve diğer çözüm erkleri başörtüsü yasağı önündeki keyfi engelleri kaldırarak bu konuyu anayasal güvence altına alması halkın öncelikli isteğidir. Bizim kırımızı çizgilerimizden biri de başörtüsüdür. Hükümettin Müslüman halkın sesini duymasını istiyoruz."

Karaman, 23 Ekim`de Diyarbakır İstasyon Meydanında Türkiye genelinin katılımı ile gerçekleştirilecek bir miting düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.


Karaman`ın konuşmasından sonra İHH Diyarbakır Şube Başkanı, başörtüsünün ilahi bir farz olduğunu söyleyerek , "Başörtüsü konusu hassas bir konudur. Yeni anayasa çalışması yapılıyor herkes sorunlarını özellikle başörtüsünün çözümü için herkes fikrini söylemeli ve dile getirmelidir. Biz bu konuda elimizde gelenini yaparız ve miting için yönlendirme yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Başörtüsü İnsani ve İslami Haktır
İHH Şube başkanı daha sonra şöyle konuştu:" Hükümet artık yeterli bir seviyeye gelmiş ve başörtüsü çözümü için önünde herhangi bir engel ve neden yok. İnşallah insani ve İslami bir hak olan başörtüsü sorunu çözülür ve anayasal güvence altına alınır."

İHH başkanı Tesettüre Çağrı Platformu heyetine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Osman İçli - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir