• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
GASKİ'nin yeni projesi ile su fiyatları düşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çalışma arkadaşları ile birlikte Düzbağ ve Kartalkaya’da incelemelerde bulundu.

Gaziantep’in içme suyunun Kartalkaya ve Mizmilli barajlarından temin edildiğini aktaran Hüseyin Sönmezler, buradaki suyun Gaziantep’e çok yüksek maliyetler sonucunda geldiğini belirtti.

Kullanılabilir ve sürdürülebilirlik açısından süreklilik için yeni arayışlar yaptıklarını ifade eden Sönmezler, “Düzbağ’daki Göksun Nehri üzerine kurulacak olan baraj, çok cazibeli olacak. Düzbağ içme suyu Gaziantep’e kendi cazibesiyle gelecek. Maliyeti çok düşük olacak. Bu projemiz 110 kilometrelik bir hat uzantısında olacak. Bu projenin hem ekonomik boyutu hem de daha çok su boyutu var. Uzun vadeli bir proje olacak” diye konuştu.

Düzbağ ve kartalkaya’da incelemelerde bulunduklarını belirten Sönmezler, “Oradaki suyu gördük ve güzergâh üzerinde gezdik. Mevcut Kartalkaya barajımızı besleyen Çağlayancerit tarafındaki suyumuzu da inceledik. Kartalkaya’ya gelen sularımızı da görme imkânına sahip olduk. Bizim Düzbağ’daki suyumuz hem kaliteli hem de rahatlıkla içilebilir bir su. Temiz olduğu kadar her hangi bir pompalama sistemine gerek duymadan şehrimize gelebilecek bir su. Dolayısıyla Gaziantep’in geleceği için bir ümidi var.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in sıcak yaz aylarında su sıkıntısı yaşamadığını belirten Sönmezler, “Aldığımız tedbirlerle de önümüzdeki aylarda da su sıkıntısı yaşamayacağız. Mizmilli’deki pompalarımız 24 saat aralıksız çalışıyor, ilave olarak bir pompa daha ekledik. O pompamızda sisteme dâhil oldu, aktif olarak çalışmakta. Düzbağ projemiz, Kartalkaya’daki suyumuz az olduğuna yönelik bir alternatif değil. Kartalkaya ve Mizmilli barajlarına göre daha ekonomik ve daha fazla su kaynağına sahip olduğu için Düzbağ projemize önem veriyoruz. Düzbağ projemiz hayata geçtiğinde su abone ücretlerini de düşürecektir” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir