• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı 2091`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında şehid olan Filistinlilerin sayısının 2 bin 91`e yükseldiği bildirildi.

Gazze`de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, israil`in, Gazze`nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda yaralanan Ahmed el-Abadile`nin öldüğünü belirtti.

Gazze`nin farklı bölgelerine bugün yapılan saldırılarda 4 kişinin şehid olduğu Kudra, saldırıların başladığı 7 Temmuz`dan bu yana 2 bin 91 Filistinlinin öldüğünü, 10 bin 500 kişinin yaralandığını söyledi.

Kassam Tugayları Tel Aviv`i J80 tipi füzeyle vurdu

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze sınırındaki israil kentlerine füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Kassam Tugayları`ndan yapılan açıklamada, israil`in Beerşeba (Bi’ru`s-Seba) ve Asakalan kentlerine 7 Grad füzesi, Kfar Sad beldesine 4 "Kassam" roketi ve Kisufim, Sofay, Raim ve Miftahim askeri bölgelerine havan topu atıldığı belirtildi.

Kassam Tugayları`ndan yapılan yazılı açıklamada da Tel Aviv`in J80 tipi füzeyle vurulduğu belirtildi. israil ordusu, Gazze tarafından Tel Aviv yakınlarındaki açık bir alana füze atıldığını, saldırıda herhangi bir zararın meydana gelmediğini açıkladı.

Öte yandan Kudüs Seriyyeleri ise Netivot ve Bir`u Seba kentlerine Grad füzesi attığını duyurdu. israil Polis Teşkilatı, atılan füzenin Bir`u Seba`da bir araca isabet ettiğini ve saldırıda bir kişinin yaralandığını bildirdi.

1 israilli yaralandı

israil Polis Teşkilatı`nın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Gazze`den atılan füzenin, Beerşeba kentindeki bir otoparka düşmesi sonucu yaralanan israilli hastaneye kaldırıldı. Parktaki bazı araçlarda ise hasar meydana geldi" ifadelerine yer verildi.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır`da yapılan müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla israil ordusu, yeniden Gazze`yi bombalamaya başlamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir