• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Erdoğan: Başbakan Ahmet Davutoğlu kardeşim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 10 Ağustos`ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos`ta görevi Abdullah Gül`den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

Erdoğan salona Davutoğlu ile birlikte girdi
Cumhurbaşkanlığı`na seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan salona yanında Ahmet Davutoğlu`yla birlikte girdi.

Burada konuşan Erdoğan  “Birazdan MKYK`da alınan kararları aziz milletimize ve dünyaya açıklayacağız. Bu konuda kuyumcu titizliğiyle bir çalışma yürüttük. Belli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 14 ağustos 2011`de AK Parti bütün işlerini istişare ile yapar demiştik. Ve biz bugüne kadar bundan hiçbir zaman taviz vermedik. Arkadaşlarımızın görüşlerini aldık. Bugün de meseleyi ayrıntıları ile aldık ve bir sonuca vardık.”dedi.

“Bu hareketin birliği her şeyin üstündedir”
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu görevleri yapacak çok sayıda aday çıkmıştır. Bu çok gurur vericidir. Kim var denildiğinde ben varım diyebilecek nice arkadaşımız olduğunu biliyorum. Bu dava yükünü omuzlama gücüne sahip çok sayıda arkadaşımız olduğunu biliyorum. Çok sayıda arkadaşımız bu kutlu görev için önerildi. Bu süreci belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı çizildi. Bunları duymamaya çalıştık. Bu hareketin birliği her şeyin üstündedir. Meydanlarda söyledik hep birlikte Türkiye olacağız dedik. Partimizin içinde nifak çıkarma gayreti içinde olanlar oldu. Partimiz bu operasyonlara eyvallah demedi. Bu tuzaklara düşmedi. Süreci kardeşlik ve dostluk hukuku içinde buraya getirdik. Bu teşkilat genel başkanına başbakanı da sahip çıkacaktır. Yeni Genel Başkan AK Parti ruhuyla ortak akılla yol yürüyecek. AK Parti`nin bütünlüğünü her şeyin üstünde tutacaktır. Partinin içinde nifak çıkarmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır.


“Çalışmak isteyene alan bol”
İstişare süreçlerinde ortaya çıkan isim arasından birini seçmemiz gerekiyordu. Futbol oynadığım zamanlarda hocamız "Kadro 18 sahaya 11 kişi çıkacak." derdi. Siyasetin de böyle bir yapısı var. Hepsiyle yürümek mümkün değil. 3 dönem kuralı bugüne kadar bozulmadı bundan sonra da bozulmayacak. Bu siyaseti bırak anlamına gelmiyor. 1 dönem ara ver devam edeceksen yine devam et. Bakan yardımcılarımızın birçoğu bizim eski vekillerimiz. Çalışmak isteyene alan bol. Ama meclise giriş çıkışta bunu tüzüğümüze koyduk. CHP ve MHP bunu yapamıyor. Bizim daha önce söylediklerimizi CHP`de muhalefet söylüyor. Başarılı olamayan bırakır çekiliyor. İsmi zikredilen arkadaşlarımız arasında 3 döneme takılanlar olacak. Genel Başkanlık ve Başbakanlık aynı arkadaşımızın üzerinde toplanma kriteriydi. Güç dağılımı bölersek başarıyı yok etmiş oluruz. Partimizi iktidara geldiğinde Başbakan ve Genel Başkan ayrıydı biz bunun zorluklarını yaşadık. Bu tecrübeden yola çıkarak bu kriteri belirledik. Bazı arkadaşlarımız bu kriterlere takıldı. Adayımız partimizin kuruluşundan bugüne gelen kriterler ışığında belirlenmiştir. Partimiz içinde arkadaşlarımız arasında herhangi bir kırgınlık oluşmamıştır. Her kademedeki arkadaşımız sürecin içinde olmuştur. AK Parti büyük bir ailedir. 9 milyon üyeye sahip 1 numaralı partidir.

“Yeni başbakan Ahmet Davutoğlu kardeşimdir”
“Parti yönetiminde veya kabinede görev yapan arkadaşlarımız engin bir birikime ulaştı.” Diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Bu insanlarla yol arkadaşlığı yaptığım için Rabbime şükürler ediyorum. Değerli kardeşlerim, aziz milletim 27 Ağustos’ta AK Parti’nin olağanüstü genel kuruluna, genel başkan adayı olarak girecek arkadaşımız Dışişleri Bakanımız Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir.”ifadelerini kullandı.

“Paralel yapıyla mücadeleyi Davutoğlu sürdürecek”
Erdoğan, Paralel yapıya karşı verilen mücadeleye karşı verilen mücadelenin yeni Başbakanın seçilmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi.

Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Yeni Başbakanımızdan beklentimiz yeni Türkiye idealini gerçekleştirmektir. Ahmet Davutoğlu`nun bu göreve aday olmasındaki en büyük etken Paralel yapıyla mücadelesidir.  Paralel Yapı`yla ilgili verilen mücadelede hedef seçilenlerden biri de Davutoğlu olmuştur. MİT tırları ve Dışişleri Bakanlığı`ndaki görüşmelerin sızdırılması da bunun bir yansımasıdır.”

Yeni Başbakan Davutoğlu ilk konuşmasını yaptı
Erdoğan’ın ismini açıklamasının ardından söz alan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi`nde ilk konuşmasını yaptı.

Yeni Başbakan olarak kendisinin seçilmiş olmasından dolayı teşekkür eden Davutoğlu şöyle konuştu: “Sayın cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde, yoğun istişareler neticesinde böylesi bir kutlu göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize MYK üyesi kardeşlerime dostlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın ve gençlik kolları üyelerimize teşekkür ve minneti bir borç biliyorum.

Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir. Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bundan sonra daha da güçlü şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddütü olmamalıdır. Eğer bu adaylık süreci sonrasında genel kongremizde de bu adaylığımız kabul görürse ve bu göreve onlar tarafından da layık görülürsem, yine kimsenin tereddüdü olmasın ki büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir.”

“Paralel yapıyla mücadelede devam edilecek”
Başbakan Erdoğan’ın özellikle altını çizdiği Paralel yapıyla mücadele konusuna da değinen Davutolu, “İster paralel yapı adı altında, ister başka ad altında, kimler bu yürüyüşü durdurmak isterse, AK Parti kadroları onların karşısında duracaktır, durmaya da devam edecektir. Demokrasimiz bir inşa süreci yaşamıştır. Ekonomimiz yeni bir kalkınma hamlesiyle taçlandırılmıştır. Bütün bunların AK Parti hareketiyle birlikte yeni bir evreye geçmiştir.”

Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı veya fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bu devlet ve demokrasi restorasyon hareketi içinde tabi ki ak partinin kurumsallaşması yönünde de istişare temelinde yep yeni bir dönem yaşanacaktır.”şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir