• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Gaziantep'te yaz Kur'an kursu öğrencilerinden kapanış programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-  ‘Camiye koşalım, Kuranla buluşalım’ temasıyla başlayan yaz Kur’an kursları kapanış programı Gaziantep İl Müftülüğü ve Şahinbey İlçe Müftülüğünce ortaklaşa düzenlendi.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kur’an Kursu eğitmenleri,  çocuklar ve aileleri katıldı. 800 çocuğun katıldığı törende aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Şahinbey ilçe müftülüğüne bağlı kurslardan gelen çocuklar, salâvatlar eşliğinde karşılandı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler, okudukları birbirinden güzel ilahilerle programa renk kattı. Programda ayrıca 40 hadisi ezberleyen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İmam gazali çocukları toprağa benzetir, o toprağa ne tohum atarsanız onun meyvesini görürsünüz diyerek ailelere tavsiyede bulundu.

Yaz aylarında verilen bu emeklerin kış aylarında da devam etmesini dileyen Çelik , “Çocuklarımızdan güzel meyveler görmek istiyoruz. Onları geleceğe eğitim ve öğretimleri ile iyi hazırlamak istiyoruz. Yılın iki sıcak ayında hocalarımız büyük ter dökerek, çocuklarımızın kuran öğrenmesi için eğitimler verdiler.”dedi.

Kur’an eğitmenlerinden yaz aylarında verilen bu emeklerin kış aylarında da devam etmesi ricasında bulunan Çelik, “ Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımızdan bir isteğim var. Yaz aylarında verilen bu emeklerin kış aylarında da devam etmesini istiyoruz. Bu ilerde yapacağımız bir projemizin başlangıcı olsun. Bu projemiz çocuk dostu camiler oluşturmaktır. Çocuklarımız manevi ve milli değerlerinin bilgilerini çocuk dostu camilerden almalıdır. Ben yaz okullarını tamamlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir