• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Bingöllüler: AKSA Elektrik mağdur etmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’de aylardır devam eden aydınlanma sorununa AKSA FEDAŞ’ın ilgisiz kalması Bingöllüler tarafından tepkiyle karşılandı.

Mahallelerin Cadde ve sokaklarında bulunan aydınlatmaların çalışmaması halkı zor durumda bıraktığını belirten Bingöllüler, aydınlama sorunu yaşanan sokak ve mahalle araları uyuşturucu kullanan art niyetli şahısların mekânları haline geldiğini ve hırsızlık vakalarına kapı araladığını iddia ettiler.

 “AKSA müdürüyle görüşme talebinde bulunduk, bizimle görüşmedi”

Bingöl merkeze bağlı İçmeler Mahalle Muhtarı Felemez Aytar, İçmeler Mahallesi’nde  bir yıldır, sokak lambalarının yanmadığını savundu.

Mahalle muhtarı Aytar defalarca AKSA FEDAŞ müdürlüğüne sözlü ve yazılı sorunlarını iletmelerine rağmen kimsenin gelip ilgilenmediğini belirterek,”AKSA müdürüyle defalarca görüşme talebinde bulunduk, bizimle görüşmedi. Kendisine not bıraktık bize dönüş yapmadı. Bir mahalle muhtarı olarak mahallenin sorunlarını ileteceğiz muhatap bulamıyoruz.” dedi.

“Mahallemizin sokakları bir yıldır karanlıkta”

Mahallelerinin karanlıkta olduklarına dikkat çeken Aytar,”Şuanda burada yeni yapılan 612 konutta insanlar içinde olmamasına rağmen geceli- gündüzlü gece lambaları yanıyor. Bizim bu sitede 2 bin insan yaşıyor ve bir yıldır karanlıktayız. Bu nedenden dolayı sitemizin karanlığından faydalanan bazı kendini bilmez uyuşturucu, kullanan kötü ve art niyetli şahıslar başka yerlerden gelip burada geceliyor. Buda sitemizin güvenliğinin olmadığını gösteriyor. Eğer sitemizin ve mahallemizin sokak lambaları yanmış olsaydı bu kötü niyetli başıboş şahıslar buraları mesken olarak kullanmazlardı. Dolayısıyla mahallemizdeki insanlar bir tedirginlik içindedir. Bunun tek sebebi de bozulan sokak lambalarımızın yapılmamasıdır”  ifadelerine yer verdi.

“AKSA elektrik şirketi sadece para alıyor, vatandaşa hizmet vermiyor”

Aytar, mağduriyetlerini daha sonra şöyle dile getirdi: “AKSA Elektrik müdürlüğüne sorunumuzla ilgili olarak 2. 5. 2014 tarihinde dilekçeyle başvurduk. Bu dilekçenin bize gelen cevabında; ‘İl müdürlüğümüz teknik personelimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bahse konu adreste gerekli çalışmalar yapılmış ve sorun giderilmiştir.’ deniliyor. Dilekçemize cevap olarak gelen bu cevabı dilekçe beli ki, masa başında yazılmış bir dilekçedir. AKSA Elektriğe verdiğimiz dilekçeden hemen sonra Bingöl Valiliğine bir dilekçe yazdık. Valilikten gelen cevap;  17.6.2014 tarihinde yani bir ay sonra, ‘İl müdürlüğümüz teknik personeli tarafından yapılan inceleme ve çalışmalar neticesinde bahse konu İçmeler mahallesinde faal durumda olmayan sokak armatörlerinin(sokak lambaları) tespiti yapılmış olup program çerçevesinde gereği yapılacaktır.’ deniliyor. Bu iki cevabı dilekçe arasında çelişki var. Mayıs ayında AKSA elektriğe verdiğimiz birinci dilekçede sorunlar tespit edilip giderilmiş deniliyor. Bir ay sonra yani Haziran ayında Bingöl Valiliğine verdiğimiz dilekçede ‘Sorunlar tespit edilmiş gereği yapılacaktır.’ Deniliyor. Alın size AKSA Elektrik şirketinin vatandaşa hizmeti! Her ay 70 ile 100 TL arasında elektrik faturasını ödüyoruz ama karşılığında bir hizmette alamıyoruz.”

“Vatandaşa hizmet etmiyorlar”

Aytar sözlerinin devamında, “Bu insanlar vatandaşın verdiği parayla koltuklarında oturup maaş alıyorlar. Bu maaşların hakkını vermiyorlar ve vatandaşa hizmette etmiyorlar. Oturdukları makamın ve koltuğun hakkını da vermiyorlar.” İfadelerini kullandı.

“Sorunlar çözülmezse, mahalle olarak eylem yaparız”

Yetkililere seslenen Aytar daha sonra, “ Mahalle adına söylüyorum. Özelikle Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan beye sorunlarımızı iletmek istiyoruz.  Bir yıldan fazladır, mevcut olan sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Vatandaş hizmetten başka bir şey istemiyor. Eğer sorunlarımız çözülmezse mahalle olarak eyleme kalkışırız. Özelikle AKSA Elektrik kurumunu mahallemize sokmayız. Sayaç okutmayız. İsterlerse mahallenin elektriğini kessinler. Mum yakarız yine sokmayız. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz.” Şeklinde devam etti.

“AKSA Elektrik kurum müdürü zulüm yapıyor”

Mahallelerinde karanlık olduğu için siteye giriş yapan araçların kaza yaptığını söyleyen Aytar,  “Biz fazla bir şey istemiyoruz. Hizmet neyse onu istiyoruz. AKSA elektrik milyarlarca hatta trilyona varan miktarlarda para bizden almış ama bir kuruş hizmet etmemiştir. Biz hizmet istiyoruz, sadece sömürülmeyi istemiyoruz. Bu kurum zulüm yapmak için özelleştirilmemiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi biz hizmet için varız. Oysa AKSA Elektrik Kurumu müdürü zulüm yapıyor. Koltuğunda oturmuş vatandaşın verdiği dilekçe ve görüşme talebini yerine getirmiyor, dönüşler yapılmıyor.”iddiasında bulundu.

“Mahallemizde Kuran kursu ve Taziye yeri sıkıntımız var”

Başka sorunlarının da olduğunu ifade eden Aytar, mahallelerinin yeni bir yerleşim yeri olduğunu sözlerine ekleyerek, “Burada Kuran Kursumuz yok. Taziye yerimiz yok bu konularda sıkıntı yaşıyoruz. Taziyemiz olduğunda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Özelikle Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’den yardım talebinde bulunuyoruz.” Dedi.

“ Mahallede sağlık ocağı yok”

Mahallelerinde sağlık ocağının da bulunmadığını vurguda bulunan Aytar, “Mahallemizde bulunan sosyal tesisler binası boş durumdadır. Buranın sağlık ocağı olmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Halk sağlığı müdürlüğüne dilekçe verdik. Sonucunu bekliyoruz. Yine bu konuda Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan bey’den yardım talep ediyoruz. En önemli sorunlarımızın başında sağlık ocağı geliyor. Bu konuda mahalleli sıkıntı yaşıyor.”diye konuştu.

“Gençler için spor alanlarımız yok”

Aytar son olarak, “Genç ve çocuklarımızın spor yapacağı alanlarımızda yok. Bu konularda yetkililerden yardım bekliyoruz. Genç ve çocukların oynayabileceği spor alanlarının olması gerekiyor. Mahallemizde spor alanlarımız yok. Bu gibi alanlarında biran önce yapılmasını talep ediyoruz.”ifadelerini kaydetti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir