• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Suriyeliler Yüksek Kiralardan Müzdarip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİATNEP - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye gelen Suriyeli aileler zor yaşam şartlarıyla mücadele ediyor. Tek odalı dükkân ve bodrum katlarında yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam mücadeleleri mağduriyetlerini daha da ağırlaştırıyor.

Tek gözlü bir odada SSPE hastası küçük oğluyla yaşam mücadelesi veren Halime El Adl çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Çocuğum hasta gördüğünüz gibi ancak onu süt ve bisküvi ile besliyorum. Herhangi başka bir gıda maddesi tüketemiyor. Bu tek odalı dükkân’a 300 lira kira veriyoruz. Buranın lavabosu, mutfağı veya başka bir odası yoktur. Bu odayı hem mutfak hem ev olarak kullanıyoruz. Üstelik hava çok sıcak hava alacak hiçbir pencere bile yok. Çocuğumla havasız olan bu barakada yaşam mücadelesi veriyorum.”diye konuştu.

Bir odada 4 aile ile birlikte yaşamaya çalıştıklarını belirten Muhammed Mehdi, “Burada çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bir odada dört aile, 22 kişi beraber kalıyoruz. Buraya aylık 350 lira ödüyoruz. Çalışan iki oğlum var. Geçimimizi onların kazancı ile sağlıyoruz. Bir de hayırsever kuruluşlar bize yardım ediyor. Fakat yeterli değil bir an önce ülkemizdeki savaşın bitmesini istiyoruz. Bu savaş bizleri çok mağdur etti. Ülkemiz paramparça oldu. Akrabalarımız hep öldü. Her birimiz bir yere dağıldık bu yaz günü bu küçük odada kalıyoruz.” diyerek yaşadıkları dramı anlattı.

Gazikent’te tek gözlü bir barakada üç küçük çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Cemile Nadir ise, “Tek başıma yaşıyorum. Eşim Halep’te vuruldu. Buraya akrabalarımızla geldik. Bu tek gözlü odaya 300 lira kira veriyorum. Kiramı sağ olsun bazen komşularım kendi arasında toplayıp veriyor. Çok mağduruz bazen de kirayı ödeyemiyorum. Bu kapısı ve penceresi dahi olmayan tek odaya bu kira çok yüksek ama çarem yok ben bu çocuklarımla sokakta kalamam çünkü mecburum.”şeklinde konuştu.

Komşuların yardımıyla karınlarını doyurduklarını belirten bir başka Suriyeli sığınmacı ise, “Sol bacağımdan ameliyat oldum. Ameliyattan sonra çalışamadım. Daha önce başka bir evde oturuyorduk kiramı ödeyemince buraya taşınmak zorunda kaldım. Burada Allah razı olsun. Komşularımız bize yardım ediyor. Komşular çocuklarımıza yemek getiriyorlar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir