• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Gül`ün Açıklamaları Ne Anlama Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK PARTİ GÜL`DEN ÖNCE BAŞBAKANI BELİRLEYECEK
Gül`ün açıklamasıyla birlikte "Başbakan Gül mü olacak" soruları akla gelirken, AK Parti Gül`ün görev süresinin bitimine 1 gün kala kongreye giderek genel başkanı belirleyeceğini duyurdu. Bu karar, Abdullah Gül AK Partili olmadan 1 gün önce genel başkanın ve Başbakan`ın belirleneceği anlamına geliyordu. AK Parti`nin bu kararı "Gül`ün önü kesildi" yorumlarına neden olurken, Abdullah Gül`ün ne yapacağı ise merak konusu olmuştu. 

ERDOĞAN`A VE AK PARTİ`YE MESAJ MI VERDİ
Köşk`teki veda resepsiyonunda gazetecilere açıklama yapan Abdullah Gül gerek açıktan gerekse sözlerinin alt metni aracılığıyla başta Erdoğan`a ve AK Parti kadrolarına önemli mesajlar verdi.

BAŞBAKAN`I İLAN ETTİ
Abdullah Gül, kulislerde Davutoğlu`nun ismi geçmesine rağmen kongreye kadar kimin Başbakan olacağı açıklanmadan önce hareket ederek isim verdi: Başbakan Davutoğlu olacak.. 

"DAVUTOĞLU BENİM ADAMIM" MI DEMEK İSTEDİ
Davutoğlu`nu AK Parti`ye ve siyasete kazandıran kişinin kendisi olduğunu belirten Abdullah Gül`ün sözleri, açıkça söylemese de Erdoğan`a ve AK Parti`ye bir mesaj olarak yorumlandı. Gül`ün sözleri ister istemez "Davutoğlu benim adamım" anlamına gelerek açıktan açığa Erdoğan`a bir mesaj niteliği taşıyordu.. Abdullah Gül, Davutoğlu`nun Başbakanlığını engellemek için "Benim adamımdır" mesajı mı veriyordu.. 

ERDOĞAN`DAN ROL ÇALDI
Öte yandan Gül`ün, Davutoğlu ismini açıklaması Erdoğan`dan rol çalması anlamına da geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde kendisinden sonra gelecek ismi, yani Davutoğlu`nu açıklayacaktı. Abdullah Gül`ün yaptığı hamleyde Erdoğan`ın "ilanını" pasif duruma düşererek kendisinden rol çalmasına neden oldu.

DİĞER BAŞBAKAN ADAYI ARKADAŞLARINI HARCADI
Abdullah Gül`ün "Kurduğum partiye döneceğim, ne zaman üye olduğum önemli değil" açıklaması da yaptığı konuşmasında Davutoğlu`nun ismini açıklaması bir anlama daha geliyor. Abdullah Gül Davutoğlu`nun adını vererek, Davutoğlu dışında ismi geçen Başbakan adaylarını da "harcaması" anlamına geliyor. Binali Yıldırım, Bülent Arınç ve Ali Babacan gibi bazı isimler zaman zaman AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için adı geçen kişiler olarak biliniyor.

Abdullah Gül`ün Davutoğlu`nu partisinden ve başta Erdoğan olmak üzere yol arkadaşlarından habersiz bir şekilde açıklaması diğer adayların da önünü keserek onları "harcaması" olarak yorumlanabilir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , dün akşam düzenlediği veda resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra, eşi Hayrunnisa Gül de herhangi bir soru olmaksızın gazetecilere konuştu.

Hayrunnisa Gül de şu açıklamalarda bulundu;

"28 ŞUBAT`TA BİLE BU KADARINI GÖRMEDİK"
“Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik.”

"TOKALAŞMAK İSTEMİYORUM"
Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Hayrunnisa Gül, bu sözlerinin ardından gazetecileri uğurlarken tokalaşma sırası Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdulkadir Selvi’ye geldiğinde “Sizinle tokalaşmak istemiyorum size çok kırgınım” dedi ve elini uzatmadı.

"BEN ÜZÜLMEYEYİM DİYE GAZETELERİ SAKLADI"
Sitemkar bir üslup kullanan Hayrünnisa Gül, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, basın bültenlerini önümden alıyordu. Ama ben her şeyi biliyorum. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı” dedi

ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir