• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Okul dönüştürmelerinden mağdur olan halk, çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞALIURFA- Şanlıurfa’nın Akşemsettin Mahallesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim Okulu, ortaokula dönüşünce yaklaşık 4 kilometre ötede bulunan Akşemsettin okuluna küçük çocuklarını gönderemeyeceklerini belirten mahalleli, Müslüm Gülel İlköğretim okulunun önünde toplanarak dönüşümü protesto ettiler.

Mahalleli adına basın açıklaması yapan Mehmet Aslan Milli Eğitim Müdürlüğünün okul dönüştürme adı altında mahallelerinde reva gördüğü zulme sesiz kalmadıklarını ifade etti.


Mahalle sakinleri olarak 8 yıllık eğitim çerçevesinde yapılan Müslüm Gülel İlköğretim okuluna çocuklarını zor şartlar altında bu okula gönderdiklerini ifade eden Aslan, “Milli Eğitim Müdürlüğünün okul dönüştürme nedeniyle çocuklarımız uzak okullara gönderilecek. Biz yakın olan oula çocuklarımızı zor gönderirken uzak okullara nasıl göndereceğiz” dedi.

 
Güneş daha sonra, “Başbakan Erdoğan 12 yıl boyunca yol medeniyettir diyerek en ücra köşelere kadar yol yaptı. Ama 7 yıldır, tüm taleplerimize rağmen bu okulun yolu bir türlü yapılamadı. Hatta önerge olarak TBMM'ye bile sunuldu. Sonuç yok. Yazın toz, kışın çamurda çocuklarımızı bu okula göndermeye mahkûm olduk” ifadelerinde bulundu.


Yetkililerin 5-6 yaşındaki çocuklarını bir günlüğüne o okula göndermelerini isteyen Aslan son olarak,  “Eğer gidebilirse biz de yıl boyunca çocuklarımızı göndereceğimize söz veriyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardında sessizce dağıldı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir