• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Müslümanlığı Seçen Yahudilere Mahalle Baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tel Aviv`de Filistinli bir gencin Müslüman olan Yahudi kızla evlenirklen düğününün aşırı Yahudiler tarafından basılması israil yönetiminde din değiştiren Yahudilere yapılan mahalle baskısını yeniden gündeme getirdi.

Haaretz`de yer alan bir haberde sadece 2014 yılı içerisinde 63 Yahudi, ihtida ederek İslam ile şereflendi. Son iki yılda ise bu sayı 400`ü buluyor. Onlarca kişi ise Hristiyanlığa geçti.

Yahudilerin yoğun bir şekilde din değiştirmesi israil`de endişeyle karşılanıyor. Bu sebeple din değiştirenlere çeşitli baskılar yapılıyor. Bunun için israil yönetimi tarafından maddi olarak desteklenen bir dernek kurulmuş. “Sonsuza Kadar israilli Aileler” isimli bu dernek, din değiştirip içişleri bakanlığına kimliklerindeki din hanesinin düzeltilmesi için başvuranlarla görüşüyor ve onları bu kararından vazgeçiriyor.

Baskılara maruz kalmak istemeyen bazı Yahudiler ise resmi bildirimde bulunmadan Müslüman oluyor. Nitekim Haaretz`de bugün yayınlanan "Yahudiler için din değiştirme rehberi" başlıklı haberde insanların İslam`a geçmesi için sadece kelime-i şehadet getirmesinin yeterli olduğunu belirterek bundan sonra bir müftü tarafından Müslüman olanlara ihtida belgesi verildiğini ifade ediyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir