• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Türkiye'nin ilk 5 dilli gazetesi: Mêrdin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye’nin ilk 5 dildeki gazetesi Merdin, Mardin Life Yayın Grubu bünyesinde ek olarak yayınlanacak. Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe, Süryanice, Arapça ve İngilizce dillerinde yayın yapacak gazete 15 günde bir yayınlanacak.

 Merdin Gazetesi’nin uzun süreli bir istişareden sonra yayın kurulu tarafından oluşan bir fikir birlikteliği ile yayıma verildiğini anlatan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü, “Günümüzde halen 5 dilin konuşulduğu bu masalımsı kent, bugün bir ilke daha ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor. Dinlerin ve kültürlerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı, tarihin canlı ve vakur duruşlu tanığı Mardin yine kendine yakışanı yaptı. Günümüzde halen 5 dilin konuşulduğu bu masalımsı kent, bugün bir ilke daha ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyor. Mardin Life Yayın Grubunun bir organı olarak; kardeş Ortadoğu halklarını da kucaklayan Türkiye’nin ve Dünyanın ilk 5 dilli gazetesini okuyucularla buluşturmanın onurunu yaşıyor.” dedi.

Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe, Süryanice, Arapça ve İngilizce dillerinde yayın yapacak gazete 12 sayfadan oluştuğu bilgisini veren gazetenin yayın yönetmeni Nezir Güneş, kolay okunabilmesi ve taşınabilmesi için de gazete için tabldot formatının tercih edildiğini dikkat çekildi.

Gazetenin Mardin’in tanıtımı yanında kullanım alanı oldukça zayıflamış Süryanice’nin gelişmesine de yardımcı olacağını anlatan Güneş, Merdin Gazetesinin Arapça dili ile de Mardinliler kadar Mardin’de yaşayan Suriyeliler için de bir haber alma kaynağı olacağını ifade etti.

Gazetenin zengin bir yayın kurulu ve yazar kadrosuna sahip olduğunu belirten Güneş, “Gazetemizin her dili için ayrı bir editörü bulunuyor. Kürtçe dili için bu alanda uzun süre hizmet veren 10’un üzerinde kitabı yayınlanan Şerefxan Ciziri ve Süryanice editörlüğünü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı için Süryanice dilinde kitap tercümanlığı yapan Gabriyel Akyüz yapıyor. Her sayımızda farklı bir konuyu işleyerek hem Mardin’in tanıtımını yapacağız hem de yayın yaptığımız dillerle Mardin’in bir güzelliğini daha ortaya çıkarmış olacağız. Bu sayıda dünyanın ilk üniversitesi olan Nüsaybin Akademisi ve Yezidiler konularını işledik. 5 dilde yaptığımız haberlerle bu konuları gündeme taşıdık.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir