• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Muş'ta bir kan davası daha barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş merkeze bağlı Sarıdal köyünde yaşayan ve amca çocukları olan iki aile arasında yaklaşık iki ay önce çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Sarıdal köyü camiinde düzenlenen barış törenine Muş’un kanaat önderlerinden Molla Abdülkadir Erten, Mehmet Çelik ve çevre köylerden çok sayıda kişi katıldı.

Barış töreninde konuşan Molla Erten, İslamiyet’in barış dini olduğunu, kin ve nefreti yasakladığını söyledi.

“Kucaklaşıp, kin ve nefreti ortadan kaldırmalıyız”
Peygamberimiz (sav)’in en önemli uygulamalarından birinin de toplumda huzur ve barışı sağlamak olduğunun altını çizen Molla Erten, "Peygamber efendimiz, bir yandan insanlara dini tebliğ ederken, bir yandan da insanları birlik ve beraberliğe davet etmiştir. Özellikle barışa çok önem vermiştir. Kardeşler arasında bazı ufak tefek kırgınlıklar, dargınlıklar olabilir. İslam bu konuda topluma büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk, birbirine dargın ve kırgın olanları barıştırmaktır. Bu nedenle kan davalarını ayaklarımızın altına alıp, birbirimize hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Kucaklaşıp, kin ve nefreti ortadan kaldırmalıyız."şeklinde konuştu.

Kanaat önderlerinden Mehmet Çelik ise dargın aileler arasında barışı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek; "İki aile arasında yaşanan kavgada bir gencimiz hayatını kaybetmişti. Aileler arasında kısa sürede barış sağlanması çok önemli bir olaydır. 42 gün içinde iki aileyi bir araya getirip barıştırabilmek büyük bir başarı. Bütün kanaat önderlerimize, katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kan davalı aileler, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarıldı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir