• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bir milyon dekar arazi tehlikede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin’de yaşanan elektrik sorunu Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonu’nda masaya yatırıldı. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'in "Bıçak iki taraf içinde bir anlamda kemiğe dayanmış durumda. İnşallah kemiği kırmadan biz bu şeytanın bacağını kırarız." diyerek basına kapalı olarak başlattığı toplantıdan da sonuç çıkmadı.

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, toplantının sonucunda herhangi bir çözümün bulunulmamasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

ZMO Başkanı Dündar, "Malumunuz olduğu üzere son aylarda büyük ölçüde sıkıntısı hissedilen tarımsal sulamada kullanılan enerji sorununu konuşmak üzerine Sayın Valimiz tarafından davet edildik. Elektrik sorununu DEDAŞ Yetkililerinin fiyatlandırma konusundaki katı tutumu nedeniyle maalesef bir çözüme kavuşturamadık. Bizler ZMO tarımsal üretimin devamından yana olan her türlü öneriyi destekledik. Ancak Elektriğin oluşturduğu yüksek girdi maliyeti bölgemizdeki tarımsal üretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle yapılan toplantıda ilgililere üreticilerin desteklenmesi gerektiği hususunu yeniden deklere ettik. Sulama sezonunun bitimine bir ay kala bir milyon dekara yakın ekinli alan, sürekli kesintiler ve arızalar nedeniyle kurumakla yüz yüzedir. Bu dönemde yapılan elektrik kesintilerinin muhakkak sona erdirilmesi gerektiğini ilettik, aksi takdirde 1 milyar liralık milli gelirimizin heba olması kaçınılmaz bir hal alacaktır. Umut ediyoruz ki, bir sonraki toplantıda tarafların uzlaşabileceği ve fedakâr tavırların sergilenebileceği bir ortam içerisinde anlaşma yoluna gidilir." dedi.

Toplantıda Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Fide,  Dicle EDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan, Mardin TEİAŞ Baş Mühendisi Hakan Altınsu, DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk, ZMO Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe STK Platformu Başkanı Şerif Öter, Ziraat Odası başkanları ve çiftçiler hazır bulundu.  (M. Salih Keskin/Abdulilah Çevik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir