• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Uludağ'da 'Bilimsel Geceleme'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonunda, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen ‘Bilimsel Geceleme’ adlı aile etkinliği, Sarıalan’da gerçekleştirildi. Bursa’dan 70 ailenin katıldığı program, bilim ve gökyüzü tutkunlarını aynı kampta buluşturdu.


Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü Bilim ve Teknoloji Merkezi Proje Yürütücüsü Murat Bakan, BTM tarafından yapılan en önemli etkinliklerden biri olan Bilimsel Geceleme etkinliğinin dünyada benzeri olmayan yeni bir etkinlik olduğunu söyledi. Programla ilgili detaylı bilgiler veren Bakan, “Sarıalan’da 70 aile çadırlarıyla birlikte konaklıyor. Programımıza 250’yi aşkın kişi katıldı. Yaklaşık 50 öğrenci de astronomi konulu 4 farklı atölye çalışmasına katıldı. 10 teleskop gökyüzüne döndü, tüm aileler yıldızları inceliyorlar. Aynı zamanda amatör astronomlar, doktorlar ve gökbilimi uzmanları da merak ettikleri konularda vatandaşları bilgilendiriyor” diye konuştu.

‘Bilimsel Geceleme’ etkinliğinin yılda 3 kez yapıldığını, 2’sinin öğrenciler için BTM’de gerçekleştirildiğini birinin de Uludağ’da açık hava kampı şeklinde düzenlendiğini bildiren Bakan, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi neticesinde kampın sayısının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Teleskobumu kendim yaptım”
‘Bilimsel Geceleme’ye kendi yaptığı amatör teleskobuyla katılan Makine Teknikeri Uğur İkizler amatör olarak astronomi ile ilgilendiğini belirterek, “Amatör teleskop yapıyorum. El yapımı amatör teleskobumu kendim yaptım ve buraya geldim. Bilimsel geceleme, farklı bir etkinlik. İnsanların ilgisini çekiyor, gökyüzünü incelemek ve oldukça da keyifli. Gökyüzündeki cisimleri ilk defa görenlerin yüzündeki mutluluk görülmeye değer” diye konuştu.

Ailece ‘Bilimsel Geceleme’
Maden Mühendisi olan Tahir User de etkinliğe ailece katıldıklarını belirterek, “İlk defa katılıyoruz böyle bir etkinliğe, çok hoş oldu. Çocuklarımızın şehir ortamından uzaklaşmaları ve doğayla iç içe olmaları gayet iyi geldi. Evimizde amatör bir teleskobumuz var. Çocuklar 1 yıla yakın zamandır ay veya satürnü zaten gözlemliyorlardı. Burada daha profesyonel teleskoplarla gökyüzünü daha iyi görebilirler diye düşündük. Aynı zamanda gelecekte çocukların daha araştırmacı olmalarına da teşvik edecek bir program olduğundan buradayız” şeklinde konuştu. (Sezer Özer – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir