• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
PKK Son 24 Saatte 11 Öğretmen Kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK, son 24 saatte 11 öğretmen kaçırdı. Bölgede, 5 gün önce de bir öğretmeni kaçıran örgütün elinde, 12`si öğretmen, biri kaymakam, 2`si asker, 5`i de korucu 20 kişi buluyor.

PKK`lılar, önceki gün Elazığ`ın Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek Köyü`nden minibüsle ilçeye dönen öğretmenlerden Gökhan Yıldız, Abdullah Karan, İhsan Sarıkaya ve İsmail Yücel`i kaçırdı. Gece de Diyarbakır`ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe Köyü`nde öğretmenlik yapan Ahmet Ürün, Lice ilçesinde görev yapan Tekin Çakır, Talip Maçin ve Remzi Savaş teröristlerce götürüldü. Dün de yine Lice`de Ümit Eşer, Tubay Yalçın ve Merdal Aksoy kaçırıldı. PKK`lı teröristler, 5 gün önce de Lice`nin Baharlar Köyü`nde asker öğretmen olarak görev yapan Mehmet Gözbaşı`yı kaçırmıştı.

20 KİŞİ HÂLÂ REHİN

Tunceli Pülümür karayolunu kesen PKK`lılar da, önceki gün İsmail Gürbüz adlı korucuyu beraberlerinde götürdü. PKK, 9 Temmuz`dan bu yana Diyarbakır`ın Lice ve Hazro ilçesi, Muş`un Şenyayla beldesi, Bitlis`in Tatvan ilçesi, Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesi, Tunceli ve Elazığ`da yol keserek 40 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların 12`sini öğretmenler oluşturuyor. Örgüt kaçırdığı 40 kişiden 19`unu serbest bıraktı. 1 asker kaçarak kurtuldu. Örgütün elinde halen 12 öğretmen, 1 kaymakam, bir astsubay, bir uzman çavuş ve 5 korucu olmak üzere 20 kişi bulunuyor.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir