• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Tehdit bildirisi dağıtan PKK araç yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Dargeçit (Kerboran) ilçesinde Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) çalışanlarının açık isimleri verilerek PKK tarafından dağıtılan tehdit bildirileri sonrası bugün sabah saatlerinde baraj inşaatına çalışan yakıt tankeri ateşe verildi.

Sabaha karşı 05.00 saatlerinde yaşanan olayda, Haci Hamza Köyü (Gundike Haci) yakınlarında Ilısu Barajından Dargeçit istikametine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen Nurol – Cengiz adi ortaklığı şirketine ait 06 BG 3334 plakalı yakıt tankeri yol kesen bir grup PKK’li tarafından ateşe verildi.

Hatırlanacağı üzere Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) çalışanlarının açık isimlerinin yer aldığı ve tehdit edildiği bir bildiri PKK tarafından çalışanlara verilmiş ardından ilçe merkezinde gece saatlerinde evlerin kapı önlerine bırakılmıştı.

Dağıtılan bildiride çalışanların canlarının tehlikede olduğu ve baraj inşaatında çalışan kişiler ile araçların hedef olacağı tehdidinde bulunulmuştu. (Musab Şengül-İLKHA)

PKK’nin tehdit bildirisi ile ilgili haberimiz:

PKK Mardin’in Dargeçit ilçesinde baraj çalışanlarını hedef gösteren bir bildiri dağıttı. Mardin’in Dargeçit ilçesinde yapımı devam eden Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) çalışanlarının isimleri verilerek açık hedef gösterildiği tehdit içerikli bildiride, çalışanların artık hedefte olduğu ve bundan sonraki süreçte çalışanların canlarının tehlikede olduğu ifade edildi.

 

Söz konusu bildirinin adı geçen baraj inşaatı çalışanlarına elden verildiği ardından Dargeçit ilçe merkezinde ise gece geç saatlerde tüm evlerin kapı önlerine bırakıldığı öğrenildi.

 

Ilısu Barajı için daha önce de bildiri dağıtıldığı ifadesinin yer aldığı bildiride, bundan sonra çalışan herkesin can ve mal güvenliğinin tehlikeye gireceği tehdidinde bulunuldu.

 

Dağıtılan bildiride Baraj çalışanlarının açık isimleri ve unvanları yazılarak bu çalışanların örgütün açık hedefinde olduğu tehdidi yer aldı.

 

Hatırlanacağı üzere PKK tarafından daha önce de baraj çalışanlarına yönelik çeşitli tehditler yapılmış ve çalışan araçların çoğu PKK tarafından ateşe verilerek yakılmıştı.

 

Sözde HPG Botan saha komutanlığı mühürlü dağıtılan bildiride yer alan o ifadeler;

 

“Ilısu Barajında çalışan tüm insanlara; Ilısu barajı için daha önce bildiri dağıtmıştık. Takip ettiğimiz kadarıyla dikkat edilmiyor. Bundan sonra çalışan herkesin can güvenliği ve mal güvenliği tehlikeye girecektir. Başta İbrahim Yavrucu, Sadullah Erol, Abdurrahman Aydın, Şükrü Çiçek, Mahmut Aykurt, Süleyman Acar, Hasan Demir, Bedrettin Demir, Ahmet Özdemir, Abdullah Ekinci, Ahmet Öner, Musa Yomen, Kadir, Ali, Mehmet, Suat, Aydın ve diğer tüm formenler, sendika başkanı Hüseyin Keskin, Ilısu muhtarı, Karabayır muhtarı, Hacı Zikri Dikmen, Beşir Batur, Hacı Zübeyir Bulut ve diğer taşeron ve çalışanlar, mühendis Hamza Kılıç, Murat, M.Şirin Bozkurt ve diğer tüm mühendisler bizim esas hedeflerimiz olacaktır. Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir.”

 

Ayrıca baraj çalışanlarının yanı sıra baraj için çalışacak tüm araçların da hedef olduğunun ifade edildiği bildiride, baraj çalışanlarıyla halkın irtibatlarını kesmelerinin tehdidi de yer aldı. (İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir