• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Gazze`de Şehit Sayısı 1980`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 israil`in Gazze`ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 1.980`e, yaralananların 10 bin 196`ya yükseldiği bildirildi.

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, " Gazze Şeridi`ne yönelik İsrail saldırılarının kurbanları artmaya devam ediyor. Yaralanan bazı kişilerin hayatlarını kaybetmesi sonucu, saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı bin 980`e yükseldi" diyen Kudra, şöyle devam etti:

"Aileler, saldırı esnasında şehitlerini göndermeyle uğraşırken, yaralıların hastanelerde hayatlarını kaybetmesi sonucu kimliklerine ulaşmada zorluk yaşandı. Bundan dolayı, bazılarının kimliği ateşkes esnasında tespit edilebildi."

Hayatını kaybeden Filistinlilerden 470`inin çocuk, 343`ünün kadın, 88`inin yaşlı ve 1`inin de İtalyan gazeteci olduğunu ifade eden Kudra, yaralılardan 3 bin 84`ünün çocuk, bin 970`inin kadın ve 368`inin ise yaşlı olduğunu kaydetti.

Mısır’ın arabuluculuğunda Filistin ve israil tarafları arasındaki 72 saatlik ateşkesin, 5 gün daha uzatılmasına karar verilmişti.

Gazze`deki saldırılarda ölenlerin yanı sıra bu dönemde İsrail askerlerinin, Filistinlilerin Kudüs ve Batı Şeria`daki gösterilerine müdahalesinde ve bu bölgelerde Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda, 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti

Bu haberler de ilginizi çekebilir