• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mülteci Bakanlığı kurulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te İddialara göre kira nedeniyle Suriyeli birinin ev sahibini öldürmesinin ardından patlak veren olaylar devam ediyor. Konu ile ilgili konuştuğumuz Enerji Bir- Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Yücel, Mülteci Bakanlığının kurulması çağrısında bulundu.

Milyonlarca mazlum ve mağdur için mülteci bakanlığının kurulması gerektiğini ifade eden Yücel, “Devletin mülteciler için mülteci bakanlığı kurması gerektiğini düşünüyorum. Mesela bugün Kuzey Irak’ta Ezidiler, Kürtler çok zor durumda. Kapılar açıldığında emin olun Suriye’den gelenler gibi oradan da Türkiye’ye geleceklerdir.  Yani bu mülteci sayısı milyonlara ulaşacaktır. Nasıl ki Avrupa Birliği biz Müslümanları temsil etmemesine rağmen kurula biliniyorsa, milyonlarca mağduru, mazlumu, garibanı ilgilendiren bir konuda hükümetin acilen mülteci bakanlığını kurması gerekir.” dedi.

Ülkeye gelen mültecilerin devlet ve ırkına bakılmaksızın kayıt altına alınmasının gerektiğini söyleyen Yücel, “Bu da ancak mülteci bakanlığı ile olur. Mülteci bakanlığı olduğu zaman bunlar kayıtlı olurlar. Bu insanların bir ihtiyacı olduğunda bakanlık yardım eder. Ya da sorun çıkartırlarsa gerekirse sınır dışı edilir. Bakanlık kurulduğu zaman yerel teşkilatlanma da olur. Bu şekilde mültecilere daha iyi bir hizmet verileceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dış İlişkiler Danışmanı Zeynep Bozdaş’da mülteciler ile ilgili attığı twitte ‘Mülteci Bakanlığı kurulsun’ demişti.  (Mustafa Bikeç/Osman Gülebak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir