• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Üç Maymunu Oynuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak`tan yayın yaptı, savaş çıktı. Mısır`a konuşlandı, ülke karıştı. Gezi Parkı üzerinden Türkiye`ye merak sardı! Canlı yayınla Taksim`deki muhabirlerine bağlandı. Polisin marjinal gruplara yaptığı müdahaleyi, "Masum insanlara orantısız güç kullanılıyor" diye abarttı. Hatta polis helikopterinin kurşun yağdırdığını anlattı. Adeta dünyayı, Türkiye`ye karşı kışkırttı. Ancak CNN`nin sunucusu Christiane Amanpour, ülkesindeki olaylara gözünü kapadı! ABD`nin St.Louis kentine bağlı Ferguson, 10 gün önce bir cinayetle sarsıldı. 18 yaşındaki Michael Brown isimli siyahi genç, polisin açtığı ateş sonucu öldü. Cinayetin ardından başlayan gerginlik tüm bölgeyi sardı. Önceki gün de kent tam anlamıyla karıştı. Göstericiler Brown`u vuran polisin yakalanması için gösteri düzenledi. Ancak her defasında insan haklarından bahseden ABD, kendi halkına karşı savaş ilan etti. Orduya ait özel kuvvetler, şehre gönderildi. Keskin nişancıların da yer aldığı kolluk kuvvetleri, göstericilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi attı. İşte savaşı aratmayan olaylara CNN sessiz kaldı. Amanpour ve kanalı, protestoları yayınlamadı. ABD`liler ise CNN`in Atlanta`daki merkezinde protesto gösterileri yaptı.

IRAK DEĞİL AMERİKA

Michael Brown`un öldürülmesini protesto eden ABD`liler, Ferguson`da sokağa indi. Ancak ABD, bunu adeta savaş bildi. Bölgeye, Irak`a savaşa gidermiş gibi teçhizatlı, polis-asker karışımı güvenlik güçleri gönderildi. Aralarında keskin nişancıların da bulunduğu ABD askerleri, göstericilere karşı tozu dumana katan ses bombası attı. Ayrıca kulakları sağır eden yüksek frekanslı cihazlar kullanıldı.

ABD`de tüm bu olaylar devam ederken gözler bir anda Beyaz Saray Sözcüsü Marie Harf`e çevrildi. Fakat Harf, konuyla ilgili "alanım dışı" gerekçesiyle hiçbir açıklama yapmadı. Ancak Harf, Gezi olayları sırasında Türkiye`yi sert bir dille eleştirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de Marie Harf gibi üç maymunu oynayıp olaylarla ilgili tek kelime etmedi.

GAZETECİLER TUTUKLANDI

Amanpour, Türkiye polisini "orantısız güç kullanıyor" diye dünyaya şikayet etti. Ancak asıl orantısız davranan ABD`nin ta kendisiydi. Ferguson`daki olaylarda bir fastfood restoranına sığınan Huffington Post ve Washington Post muhabiri, fotoğraf çektikleri için polis tarafından gözaltına alındı. Al Jazeera kameramanlarına ise çekim yaptıkları sırada canlı yayında biber gazı atıldı.

Takvim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir