• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Ağrı'da şap hastalığı ile mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri tarafından yürütülen aşı kampanyası sona erdi.


İl ve İlçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimleri tarafından yürütülen şap aşısı uygulaması ile hayvanlar tek tek aşılanarak şap hastalığıyla mücadelede büyük başarıya ulaşıldığı ifade edildi.


Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran ve İl Müdürü Yardımcısı Zeki Çelik  “Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi” kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek Şube Müdürü Kenan Anığı ve Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekimleri tebrik etti.

Şap aşısının çok önemli olduğunu belirten İl Müdürü Murat Demirkıran, halk arasında dabak hastalığı olarak da bilinen şap hastalığının hayvanlarda bulaşıcı bir hastalık olması sebebiyle ekonomik kayıplara sebep olduğunu belirtti. Hastalıkta önlemlerin alınmaması halinde ölümcül olabildiğini söyleyerk, Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesinin Ağrı’da başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Proje kapsamında görevli personelinin çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamı temennisinde bulunan Demirkıran, projede görevli personele teşekkür belgesi verdi. (Hasan Özbay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir