• DOLAR 34.258
  • EURO 37.637
  • ALTIN 2871.17
  • ...
Cezaevinde anneleri ile kalan 4 çocuğa oyun bahçesi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ceza İnfaz Kurumumuzda annelerinin yanında kalan 2-6 yaş arası 4 çocuğa, koğuş bahçesinin uygun köşesinde oyunlarını oynayabilecekleri bir alan kuruldu. Kurum Müdürü Ferruh Kayalı, Kurum Psikoloğu Taner Adıgüzel, Sorumlu İnfaz Koruma Baş Memuru Yusuf Urak ve bayan infaz koruma memurlarının katılımıyla eğitici türdeki oyuncak setler verildi.

Kurum Müdürü Kayalı, çocukların gönderilebileceği uygun bir kreş bulunmadığını, bu nedenle kurum bünyesinde küçük bir alanı kreş olarak tahsis ettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayalı, “Kurumumuzda kreş olarak kullanılabilecek bir alanın olmaması nedeni ile çocukların gelişimlerinde eksiklik oluşmaması için katkı sağlayacağını düşündüğümüz oyuncak türünde eğitici set alınmasını cezaevi idaresi olarak uygun gördük. Bu sebeple çocuklarımıza hem fizyolojik hem psikolojik açıdan katkı sağlayacağını düşündüğümüz annelerinin bulunduğu koğuş bahçesinin uygun köşesinde oyunlarını oynayabileceği bir alan oluşturduk. Annesinin yanında kalan çocukları bir nebze olsun  mutlu görmek bizim için mutluluk kaynağıdır. Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimleri için inşallah yeni yapılan ceza infaz kurumumuza kreş için uygun bir alan oluşturacağız. Geleceğimizin temini olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda gelişimlerini tamamlamaları için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz.” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir