• DOLAR 34.271
  • EURO 37.471
  • ALTIN 2901.61
  • ...
Suriyeliler işyerlerini kapatmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Gaziantep’te iş hayatına atılan bazı Suriyeliler kendi imkânlarıyla açtıkları işyerlerini Kentte son günlerde yaşanan gerginlikten dolayı kapatmaya başladı. İşyerlerini kapatmayan Suriyeliler ise işyerinde bulunan reklam panolarını kaldırıyor.

Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın Suriyelilere ait izinsiz açılmış olan tüm işyerlerinin kapatılacağını açıklamasının ardından kimi Suriyeliler işyerlerini kapatırken, kimisi ise Arapça yazılı olan reklam panolarını ve tabelaları kaldırmaya başladı.

“Suçumuz yok”

Suriye’nin Halep şehrinden geldiğini belirten Ahmet N. isimli esnaf, “Dün gündüz dükkânımıza 10-15 kişilik bir grup girdi. Ellerinde taş ve sopa olan saldırganlar işyerimin camlarını kırmaya başladı. Yaşanan olayın bizle alakası olmadığını söyledik. Biz yaşanan olayı nasıl olumlu karşılayabiliriz. Biz savaştan kaçtık Antepliler bize evlerini açtılar. Fakat ne kadar söylediysem bize saldırdılar” dedi.

“Kimsenin ölmesini istemiyoruz”

Tüm Müslümanların kardeş olduğunu söyleyen Ahmet N., “Biz ne güzel yaşıyorduk kendi ülkemizde. Ülkemizi karıştırdılar. Mecbur kaldık Antep’e sığındık. Burada kimseye muhtaç olmayalım diye işyeri açtık. Halep’te de lokanta işletiyorduk. Fakat izin vermiyorlar. Bize saldırıyorlar. Tüm Suriyeliler aynı mıdır? Biz de kızıyoruz. Hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biri yanlış yaptı diye bu bize mal edilemez. Yaşananlardan dolayı korkmaya başladık. Ya işyerimizi kapatacağız ya da reklamlarımızı kaldıracağız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir