• DOLAR 34.298
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2917.827
  • ...
"BDP kırsalda seçmeni tehdit etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’de Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ‘HDP, kırsalda tehditle oy aldı’ yönünde çıkan tartışmalar devam ediyor. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, iddiaları reddedip AK Parti’yi başarısızlıklarını örtmekle suçladı. Ardından DBP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever’den Ak Parti’ye yönelik farklı iddialar gündeme geldi.

Yaşanılanların ardından yazılı açıklamada bulunan Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı ise, Baluken ve Yurtsever’in iddialarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ayrıca yapılan açıklamada HDP’nin Bingöl’ün Karlıova, Yedisu, Yayladere, Adaklı ve Kiğı ilçe merkezinde ve köylerinde seçmenlere yönelik baskı uyguladığı iddia edildi.

“Müşahitler tehdit edildi, oylar açık kullanıldı”

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 3 AK Partili Belediye Encümenlerinin tehdit ve baskı ile istifaya zorlandığı ileri sürülen açıklamada, “Yine akabinde istifa eden encümenlerimizin yerine geçen yedek encümenler ve BDP’nin belediye encümenleri yakın zamanda istifa ettirilip, Karlıova’da Belediye seçimlerinin yenilenmesi için BDP’lilerin hazırlıklar yaptığı gelen bilgiler arasındadır. Tehdit ve baskı olmasa neden durduk yere seçilmişler istifa etsin? Neden ne oldu ki Karlıova ilçesinde BDP oy patlaması yaptı. Karlıova Kargapazarı köyünde 982 seçmenin oy kullandığı ve kullanılan 982 oydan 2 oyun AK Parti, 980’ini ise BDP’nin aldığı görülmektedir. Kargapazarı köyünde 982 seçmenin sandığa gitmediği bilinen bir gerçektir. Sandık kurulu üyeleri ve Müşahitlerin tehdit ve baskı ile diskalifiye edildiği oyların açık kullanıldığı tarafımıza gelen bilgilerdendir. Yine Aşağıköy, Çiris, Şaban, Göltepesi köylerine tehdit ve baskı yapıldığı bilinen bir gerçektir. Milli irade Kuzey ilçelerinde tecelli etmemiştir. Halkın sandığa gitmesi engellenmiş, her türlü baskı tehdit şiddet uygulanmıştır. Bingöl Merkezde neden BDP oylarını düşürmüştür çünkü merkezde baskın olamıyorlar etkin olamıyorlar politikaları tükenmiş durumdadır.” denildi.

“BDP despot bir yapıya bürünmüştür”

BDP’nin demokrasi, özgürlük ve insan hakları söylemleri ile halkı sömürdüğünün öne sürüldüğü açıklamada, “BDP yöneticileri Milli iradenin tecellisi noktasında Karşılıklı hak ve özgürlüklerin egemen olduğu Demokrasiyi ve özgürlüğün sınırını aşmışlardır. Özgürlük kendi hakkını kullanırken başkasının hakkına da riayet etmek saygı duymaktır. Başkasının hakkı ihlal edildiği an özgürlüğün sınırı orda biter müdahale başlar. BDP demokrasi ve insan haklarına özgürlüğe müdahale ederek, demokrat özgürcü politikanın arkasına sığınamayacak despot bir yapıya bürünmüştür. İnsan hakları dernekleri sivil toplum kuruluşlarından objektif olarak Kuzey ilçelerine gitmelerini halkı dinlemelerini baskı ve şiddet konusunda duyarlı olmalarını izah ettiğimiz konuları araştırmalarını rica ediyoruz. Kuzey ilçelerinde baskı ve tehditle alınan oylar emanet oy olup genel seçimlerde görülecektir. Kuzey ilçeleri baskıya tehdide boyun eğmeyecek, aklıselim davranarak gereken dersi vererek Bingöl ilinin örnek seçmeni olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Hatırlanacağı üzere Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yerel seçimler sonrası doğu illerinde isim değişikliğine giderek Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ismini almıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir