• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
"Çin katliamına dünya kamuoyu sessiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Türkiye Doğu Türkistan Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen yönetimi ile bir araya gelen Tümtürk,  Çin’in Doğu Türkistan’da binlerce insanı katlettiğini, dünya kamuoyunun da hiçbir şekilde katliamlara tepki göstermediğini söyledi.

“Bayramda binlerce insan katledildi”
Doğu Türkistan’da insanlık dışı bir zulmün yaşandığını belirten Türkiye Doğu Türkistan Derneği Başkanı Tümtürk,  “Çin Ramazan ayı boyunca oruç tutulmasını yasakladı. Abluka altına aldığı yerlerde baskı en üst düzeyde uygulandı. Yasaklar koyarak, insanların sokağa dökülmesini istedi. Bu sayede yapılan katliamlara gerekçe oluşturmak istediler. Bayramın birinci günü yapılan saldırılarda binlerce Müslüman’ı katlettiler. Bu katliamın üzeri kapatıldı” diye konuştu.

“Dünya kamuoyu sessiz”
Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hiçbir şekilde bu katliamlara tepki göstermemesinden yakınan Tümtürk, “İslam İşbirliği Teşkilatı (İİK) gibi kuruluşlar bu katliamları görmezden geliyor. Çin hükümeti, samimiyetten uzak bir tavırla Gazze’de İsrail’in yaptığı katliamları kınadı, ancak Doğu Türkistan’da katliamlara devam etti. Çin’e karşı boyun eğmeyen Müslümanlar katlediliyor. Dünya kamuoyu sadece izlemekle yetiniyor” diye konuştu.

Zulmün gözler önüne serilmesi için bağımsız gözlemcilerin bölgeye gitmesi gerektiğinin altını çizen Tümtürk, bu konuda dünyada kamuoyu oluşturulması ve zulmün son bulması için sosyal bir örgütlenmenin zorunluluğuna dikkat çekti.


Ramazan ayında Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin’i, elçilik önünde lanetlediklerini hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “Müslümanların oruç tutmasını engelleyen Çin devletini, orucumuzu simit ve su ile açarak protesto ettik. Bundan sonrada her zaman olduğu gibi yine Doğu Türkistan’a sahip çıkacağız” dedi.  Gündoğdu, Memur-Sen için Doğu Türkistan, Gazze, Telafer ve diğer İslam coğrafyalarının birbirinden ayrı olmadığını, yaşanan zulümlerin son bulması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir