• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Cizre Nuh Gıda Bankası`ndan Roboski`ye Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Nuh Gıda Bankası, 28 Aralık 2011`de hava saldırısında hayatını kaybeden 34 kişinin bulunduğu Şırnak Ortasu (Roboski) köyündeki mağdur ailelere ve Irak`taki çatışmalardan kaçıp Roboski köyüne gelen Şengalli Ezidi mültecilere de gıda paketleri ile yardımda bulundu.

Roboskili aileler yapılan yardımlardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yapılan yardımlarla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Savaş Topal, “Roboski muhtarı, bir hafta önce derneğimize, köylerinde yaşayan mağdur aileler için yardım talebinde bulundu. Üye ve gönüllülerimizle yaptığımız hazırlıklardan sonra, Roboski köyüne geldik. Getirdiğimiz yardım paketlerini belirlenen ailelere ulaştırdık.

Ayrıca Roboski köyüne Irak`taki çatışmalardan dolayı gelmiş olan Şengalli Ezidi mültecilere de imkanlarımız dahilinde gıda yardımı yaptık.

Bugün burada Şengalli Ezidi mültecilerin içler acısı durumlarına şahit olduk. Her şeylerini geride bırakarak yollara düşen ayaklarında ayakkabısı dahi olmayan çocuklarla beraber günlerce aç ve susuz kalmayı göze alarak sınırı geçen bu ailelerin dramları yüreğimizi burktu. Bu insanlara en kısa zamanda daha fazla yardım ve desteğin ulaştırılması lazımdır. Biz buradan bütün insanlığa seslenerek diyoruz ki; şuanda mülteci durumuna düşmüş olan bu insanlara herkesin imkanları dahilinde yardımda bulunmaları gerekmektedir.

Cizre Nuh Gıda Bankası Derneği olarak, şuanda Cizre ve Silopi’ye yerleşmiş olan bu mağdur insanlara Allah’ın izniyle yardımlarımız sürecektir. Yardımda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşların yapacakları yardımları anında ulaştırmaya aracı olarak hazır olduğumuzu sizin aracılığınızla tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Rabbimizden bölgemizdeki bu fitne ve zulümlerin bir an önce bitmesini diliyoruz.” dedi.

Cizre Nuh Gıda Bankası’ndan Roboski-Der’e ziyaret
Cizre Nuh Gıda Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özalp, Roboski Der’e ziyarette bulundu ve Roboski-Der’de hazır bulunan dernek üyelerinden Meral Geylan’i tarafından karşılandı. Geylani ile Özalp Roboski-Der’in faaliyetleri ile Roboski halkının ve Roboskiye sığınan Şengalli Ezidi mültecilerinin mağduriyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra Cizre Nuh Gıda Bankası üye ve gönüllüleri uçak saldırısında hayatını kaybeden Roboskililerin mezarlarını ziyaret edip, ruhlarına Yasin ve Fatiha okuduktan sonra Roboski’den ayrıldılar.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir