• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Denizlerdeki hayalet ağlar temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yumurtalık Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Büyük, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, projenin Türkiye’de ilk kez uygulandığını belirterek, “Proje denizlerin temizlenmesi ve çevrenin korunması açısından da son derece yararlı bir çalışmadır.” dedi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak da konuşmasında, terkedilmiş av araçlarının, balıkların gerek göç yollarında gerek yuva yapmalarında, gerekse de yumurtladıkları bölgelerde ciddi tahribat meydana getirdiğine dikkat çekerek, ''Türkiye'de kamu kaynağıyla ilk defa böyle bir proje hayata geçirdik. Pilot il olarak seçilen Adana, İstanbul, Muğla ve Hatay’da uygulanacak proje üç yıl boyunca sürecek. Daha sonra Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde de tespit edilen noktalarda bu ağları toplamak suretiyle hem denizler temizlenecek, hem de balıkların üremelerine imkân tanınacak. Proje balıkçılık için olumlu olduğu gibi, denizin temizlenmesi ve çevrenin korunması açısından da son derece yararlı bir uygulama.'' şeklinde konuştu.

Projenin balıkçılık açısından hayati bir öneme sahip olduğunu dile getiren Vali Mustafa Büyük ise, projenin başarılı bir şekilde uygulanması konusunda yerel yönetimler olarak da ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir