• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
"14 Ağustos zulmünün faillerini lanetliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır Yönetimi adına açıklama yapan DES Diyarbakır Şube Başkanı Eyüphan Kaya, Müslümanlara karşı yapılan ve hayatı yaşanmaz bir hale getiren zulümleri lanetledi.

İnsanlık tarihinin zalim ve mazlumların hikâyeleriyle dolu olduğunu belirten Kaya, aynı sıkıntıların günümüzde de devam ettiğine de işaret etti.

“İsrail yıllardır Filistin’e saldırdı”

Müslümanları katleden ve yerlerinden süren kişilerin ABD, Çin ve Rusya gibi devletlerden cesaret aldığını söyleyen Kaya, “İsrail devleti yıllardır Filistin’e saldırıyor. Sadece son saldırıda 2 bin ölü ve 10 bin yaralı var. Hayatı yaşanmaz bir hale getiren bu zulmü lanetliyoruz. Yanı başımızda 4. yılına girmiş bir Suriye sorunu var. Eset yönetiminin, yüz binlerce insanın öldürülmesine ve milyonlarca insanın vatanını terk etmesine sebep olduğu bu zulmü kınıyoruz.” dedi.

“14 Ağustos zulmünün faillerini lanetliyoruz”

Kaya, açıklamasının devamında, “Dünyanın bu zulümlere olan ilgisizliğinden cesaret alan Sisi ve beraberinde hareket eden darbe zihniyetine sahip heyet, İhvanı Müslim’in yönetim tarzına ancak bir yıl müsaade etti. Binlerce insanını infaz etti ve binlercesini cezaevlerine koydu. 14 Ağustos bu zulmün yıl dönümüydü. Bu vesileyle bu zulmün faillerini kınıyor ve bu komitenin arkasında duran gücü lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dünya devletlerinin darbeci Sisi’ye destek verdiğini hatırlatan Kaya, Türkiye cumhurbaşkanının yakın zamanda gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Toplantısı’nda bu aksaklığa vurgu yapmasını istedi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir