• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...

BATMAN - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürlüğü, 2014 yılı hedefleri doğrultusunda 200 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verecek.



Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, bu eğitimlerinin amacının gençlerin girişimcilik ruhunu harekete geçirmek ve hem kendilerine hem başkalarına yeni iş kapılarını açmak olduğunu söyledi.

Eviz, “Kalkınmanın ve istihdamın temel dinamiklerinden olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması ilimizin işsizlikle mücadelesi açısından da son derece önem arz etmektedir. Bu amaçla 25 kişilik 8 grup halinde toplam 200 kişiye yönelik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlemiş bulunmaktayız. Bir iş kurmayı düşünen, özellikle mesleği olan ve mesleğinde iş kurmayı hedefleyen, eğitimli ve yeterli donanıma sahip kişiler, bu eğitimde öncelikli olacaktır. Bu hedef kitlenin içerisinde kadın ve özürlülere ayrı bir kontenjan ayrılacaktır. Dolayısıyla iş kurmak isteyen kadın ve özürlülerin de bu eğitime katılmalarını önemsiyoruz.” dedi.

Bu eğitimlerin KOSGEB işbirliği ile yapıldığına değinen Eviz, “Girişimcilik belgesini hak eden katılımcıların KOSGEB Girişimcilik desteğinden yararlanma fırsatını elde edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Yeni girişimci kurslarıyla ilgili müracaatların 19 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabileceğini belirten İŞKUR İl Müdürü Eviz, “18 yaşını dolduran, yeni bir iş fikri olan, daha önce bu programa katılmayanların başvurup mülakata girmeleri gerekmektedir.” diye konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)