• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Maden işçileri kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 işçi, saatler süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Zonguldak’daki özel bir kömür ocağında gece 03.00’da göçük meydana geldi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, özel kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 işçinin sağ olduğunu ve 3 saatlik bir çalışmayla ocaktan kurtarılmalarının beklendiğini bildirdi. Madencilerin seslerinin geldiğini ve kendileriyle temas halinde olduklarını kaydeden Vali Kaban, madencilerin ileriki saatlerde kurtarılacağını umduklarını belirtti.

Zonguldak Valisi Kaban’ın “Göçük saat 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş” şeklindeki ifadeleri ise oldukça dikkat çekti.

Göçükle madende mahsur kalan Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karagünlü, Muhammet Kilitçi, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mangır isimli işçiler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmalarla kurtarıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir