• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İBB`den Gazze`ye 10 Milyonluk Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Siyonist israil zulmü altındaki Gazze’ye, Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinatörlüğünde yardım kampanyası başlatıldı. Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı. Kampanyaya ilk destek ise İBB’den geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, kampanyaya 10 milyon TL’lik yardımda bulunacaklarını açıkladı.

“Hedef gözetmeksizin saldırılar yaşanıyor”
Gazze’de hedef gözetmeksizin bir saldırının söz konusu olduğunu belirten İstanbul Valisi Mutlu, “Önemli bir kampanyanın açılışını gerçekleştirmek adına burada bulunuyoruz. Gazze’nin içinde bulunduğu durum üzerimize çeşitli yükümlülükler yüklüyor. İnsanlığımız adına bu kampanyayı başlatıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramı insanlık adına hepimizi için utanç verici ve ağır bedelleri olan tabloları gözler önüne serdi. Tüm sivil hayat ve şehrin fiziki yapısı bir zulmün bombardımanı altında inim inim inledi. Hedef gözetilmeksizin bir saldırı söz konusudur. Halkımızın başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına elinden gelen desteği sunacağından şüphemiz yoktur. Gazze’de hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. İsrail’in yaşatmış olduğu zulmü buradan bir daha telin ediyorum” diye konuştu.  

İBB’den Gazze’ye 10 milyon TL’lik yardım
Yaşanan dram karşısında insanlığın vicdanının kanadığına dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bugün gerçekten yüzyılımızda tanıklık etmiş olduğumuz bir vahşet yaşamaktadır. Dünyanın vicdanı kanıyor. 21. Yüzyıla gelmememize rağmen yaşanan vahşetlerin çok farklı boyutlarına geldiğini görmekteyiz. İBB olarak bizler, Bangladeş’e, Somali’ye, Haiti’ye, Afganistan, Pakistan ve daha birçok dünya ülkesine yardımda bulunmaya çalıştık. Dünyada nerede yaşanan bir sıkıntı varsa oraya yetişmeye çalıştık. Çünkü bizim değerlerimiz bunu gerektiriyor. Gazze’de şu anda her türlü sıkıntı yaşanmaktadır. Gazze ekmeğe, suya, tıbbi malzemeye hemen hemen her şeye muhtaç durumdadır. Böyle bir durumda bizim millet olarak hassasiyetlerimizi ortaya koymalıyız. Bu yaptığımız kampanyaya halkımızın her türlü desteği vereceğine inanıyoruz. İBB olarak 10 milyon liralık bir bağış ile katkıda bulunduğumuzu bildiriyoruz” dedi.

“Filistin, yıllardır israil zulmü ile karşı karşıyadır”
israil zulümlerinin sürekliliğine dikkat çeken İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Yaran, “Filistinliler kendi topraklarında yıllardır zaman zaman artan ve dünya gündemine gelen israil zulmü ile karşı karşıyadır. Şimdi Filistin ve özelde Gazze sesli ve sessiz çığlıklara sahne olmaktadır. Daima mazlumun mağdurun, muhtacın ve kimsesizin yanında yer alan milletimizin bu çığlığı duymaması ve ona ilgisiz kalması düşünülemezdi. Çünkü bu gibi durumlarda etnik veya dini kimliğine bakmadan mazlumun yardımına koşmak ona inancının ve tarihinin yüklediği bir sorumluluk ve görevdir. Bu sorumluluğun idraki içinde olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, halkın da hissiyatına tercüman olarak bir yardım kampanyası başlatmış ve bunun koordinasyonu ile de Diyanet İşleri Başkanlığı’nı görevlendirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla İstanbul’un bu kampanyaya katkısını saplamak maksadıyla sayın valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun onayıyla İstanbul “Gazze Yardım Kampanyası Koordinasyon ve Yürütme Heyeti” kurulmuştur” dedi.

“Herkesi, Gazze’ye hayat olmaya davet ediyorum”
Yardım kampanyasına her kesimin desteklerini beklediklerini açıklayan Yaran, “Kampanya kapsamında tüm Kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, özel ve tüzel kişileri Gazze’ye hayat olmaya davet ediyoruz. Yetimlerin elinden tutmak, kimsesizlerin kimsesi olmak, gözlerdeki yaşı silmek, yaralılara şifa vasıtası olmak, yıkılan ve harap olan binalara bir tuğla koymak hamiyetperver milletimizin ve aziz İstanbulluların imkanı dâhilindedir” şeklinde konuştu.

(Erkan Yavuz- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir