• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
AK Parti olağanüstü kongreye gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada, 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gideceklerini söyledi.

AK Parti'nin olağanüstü kongresini 27 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00'da tek madde ile yapacağını açıklayan Çelik, bir soru üzerine kongre tarihinin Abdullah Gül'ün görevi bırakacağı tarihe göre değil, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı tarihe göre belirlendiğini ifade etti.

Çelik:  "AK Parti 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Kongre saat 10.00'da ve tek bir gündem maddesiyle toplanacak. Kongreye Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gideceğiz. Başbakan Erdoğan AK Parti kongresine başbakan ve genel başkan sıfatı ile katılacak. Kimse AK Parti içinde kavga, kaos beklemesin."

Çelik bir soru üzerine ise, "Sayın Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesi kadar doğal bir şey olamaz. Gül ve Erdoğan birbirlerinin alternatifi değil mütemmim cüzüdür. Çatışma yaratmak isteyenler yine hayal kırıklığı yaşayacaktır." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir