• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Erdoğan: 77 Milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA:  Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi`nde balkon konuşması yaptı.

Konuşmasına teşekkürle başlayan Erdoğan, “Bize oy veren vermeyen tarihin yazılmasına destek veren, yurt dışında ilk kez sandık başına gidip oy kullanan kardeşlerimize teşekkür ediyorm. 81 vilayetimizde bize dua eden, kardeş ülkelerden bize dua eden Japonya`dan Almanya`ya Afrika`dan Amerika`ya hepsine teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Bugün şahsıma oy verenler kadar vermeyenler de kazanmıştır” diyen Erdoğan, “Bugün 77 milyon, bugün büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır. Sadece Türkiye değil, bugün Şam, Hamas, Kudüs, Ramalllah da kazanmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Muhalefet politikalarını gözden geçirecek”

Muhalefetin politikalarını gözden geçireceğini söyleyen Erdoğan, “İnanıyorum ki muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset tarzı inşa edilecektir. Ancak bize oy vermeyenler bizi onaylamayanlar bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Kardeşlerim gönülden ifade ediyorum. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Gerilimleri çatışma kültürünü sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum.” dedi.

“Değişimden çekinmedik”

Kimlik, kültür ve inançlara hor gözle bakmadıklarını belirten Erdoğan, “Yanlış yaptığımızda hiç gocunmadan ifade ettik. Değişimden hiçbir zaman çekinmedik. Ortak akıl ve değerlerle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık ve değişim mücadelesi verdik. Bize yaşatılanların, bize yasaklananların başkalarına yapılmaması için azami dikkat azami hassasiyet gösterdik. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik. Hiç kimsenin değerlerini tahkir etmedik. Kimliklere, kültürlere inançlara hor gözle bakmadık. Bize oy verenleri yücelten, bize oy verenlere hizmet götüren, oy vermeyenleri terk eden bir siyasi anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Bunu sadece sözle değil eylemlerimizle fiiliyatımızla da ortaya koyduk.” İfadelerini kullandı.

“Ortak değerleri öne çıkaralım”

Ortak değerleri öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istediğini söyleyen Erdoğan, “Hepimiz aynı ecdadın, aynı kültürün ve aynı medeniyetin aynı tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir. İnançlarımız mezheplerimiz etnik köken ve dillerimiz farklı olabilir. Ama biz hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Ortak değerlerimizi öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istiyorum. Bugün her birimiz kendimizi vicdan muhasebesine tabii tutalım. Muhalefetin korkutma gerilim siyasetini bir kez daha sorgulayalım. Bugün bir kısım medyanın pompaladığı korku ve kutuplaştırma siyasetini bir kez daha samimiyetle sorgulayalım diyorum. İnanın bu sorgulamayı samimiyetle yaparsak, Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepsinin başörtülü, başı açığın da ne kadar ortak yanı olduğunu daha iyi göreceğiz. Altını çizerek ifade ediyorum şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir