• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
TESSEP`ten Yasakçı Okul İdaresine Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından okula başörtülü gitmek isteyen ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik uygulanan keyfi yasak uygulamalarına her gün bir yenisi daha eklenirken son örnek, Yüreğir İlçesi Koza İlköğretim Okulu`nda yaşandı. Okulun 4-B sınıfında okuyan Esmanur Dursun adlı öğrenci, başörtüsü taktığı için okulun açıldığı günden bu yana okul idaresi tarafından okula alınmadığı gibi kendisi hakkında okula alınmayış sebebiyle ilgili herhangi bir evrak ta verilmedi.

 

Bu Kararından Dolayı Kızımızı Destekliyoruz
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Esmanur`un annesi Jale Dursun, kızın küçük yaştan itibaren namaz kılıp Kuran dersi aldığını ve her zaman örtülü olmak arzusunda olduğunu belirterek bu hususta kızlarını desteklediklerinin altını çizdi.

 

Bahane Hep Aynı: "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"
Esmanur`un okuluna başörtülü devam etmek istediğini ancak okul idaresinin kızını sınıfa almadığını belirten Dursun; "4. Sınıftan itibaren başını hiç açmamaya karar veren kızım okuluna da bu şekilde gitmek isteyince okul idaresinin yasakçı uygulamasıyla karşı karşıya kaldı. Kılık Kıyafet Yönetmeliğini bahane eden okul idaresi, kızımı okula almadı. Bize göre suç işleyen idare, kızımı derse almadığı gibi, bununla ilgili herhangi bir evrak ta vermeye yanaşmadı. Ayrıca bir defasında baskı kurarak kızımın başörtüsünü açmaya çalıştılar, açmayınca da sınıftan çıkarttılar. Bu uygulamalar üzerine defalarca okul idaresi ile görüşmelerimiz oldu. Ancak herhangi bir çözüm sağlanamadı "dedi.

 

Sorunun çözümü için Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) ile görüşerek yardım talebinde bulunduklarını belirten Dursun, kızı Esmanur`un okula alınmamaya devam etmesi halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Öte yandan; Başörtüsü Mağduru Esmanur Dursun`un okulunu ziyaret eden TESSEP Başkanı Salih Demir başkanlığındaki heyet, Okul Müdür Yardımcıları İbrahim Erdoğan ve Deniz Muharrem Başak ile görüştü. Ziyarette Esmanur`un annesi Jale Dursun ile amcası Ahmet Dursun da hazır bulundu.

Okul Müdürü İdareciye Yakışmayan Hareketlerde Bulundu
Ziyarete Müdür Yardımcısı İbrahim Erdoğan`ın okul idarecesine yakışmayan tavrı ve sert konuşma üslubu damga vururken bunun yasakçı uygulamalarından dolayı düştüğü telaştan kaynaklandığı belirtildi. İlk başta veli olarak tek muhatabının anne olduğunu, TESSEP heyetiyle ve amcayla görüşmeyeceğini belirtti.

 

Mevcut Kılık Kıyafet Yönetmeliği, Askeri Cuntanın Eseri
TESSEP Başkanı Salih Yıldırım ise kendilerinin sorunun çözümü için geldiklerini söyleyerek okul idaresinin yasakçı uygulamasının hukuksuz olduğunu belirtti. Mevcut kılık kıyafet yönetmeliğinin askeri cuntanın eseri olduğunu ve artık uygulanmayacak nitelikte olduğunun altını çizen Demir; "Bu yönetmeliğin uygulanması durumunda bile ancak kınama ve bir kereye mahsus başka okula yollama kararı alınabilir. Ancak hiçbir şekilde okula almama gibi bir uygulamaya gidilemez. Öğrenciyi okula almayan yöneticiler ise mevcut yasalara göre suç işlemiş olur"dedi.

 

Yapılan görüşmelerin sonunda okul yönetimi, çözüm mercinin kendileri değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu belirterek Esmanur`u başörtülü okula almayacaklarını ve bununla ilgili bir tutanak tutmayacaklarını söylediler. Bunun üzerine Esmanur`un annesi Jale Dursun okul idaresi hakkında "kızının okuma hakkını elinden alma ve sınıfa almama" hususlarında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Esmanur`un TESSEP Ziyareti Boyunca Başörtüsüyle Derste Kalmasına İzin Verildi
Öte yandan; Esmanur Dursun`un bu görüşmeler esnasında öğretmeni tarafından sınıfına alındığı ve son derse kadar derslere başörtüsüyle katılmasına izin verildiği öğrenildi.

Ayhan Kaya-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir