• DOLAR 34.216
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2876.297
  • ...
Batman'da Gazze'ye destek konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da İHH’nın düzenlediği konvoya Düşünce ve İnanç Platformu bileşenlerinden 19 STK, Batman Temsilcileri ve Şubeleri de destek verdi.

Batman’da düzenlenen konvoyda Filistin bayraklarıyla donatılan araçların sürücüleri Rabia işareti yaptı.

Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Zahir Seven, konvoy öncesi basın açıklaması yaptı. Seven, “Uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağını bizzat bilen İsrail ilişkilerinde, hamilerince yapabileceklerinin sınırları daha önceden Kanunsuzca belirlendiğinden gittikçe cüretkârlaşmıştır. Küresel terör örgütü İsrail’den ve onu himaye eden uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair bir duyarlılık beklemiyoruz. Daha açıkçası Birleşmiş Milletlerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’nin İsrail’e bir yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu bir ihtimal olarak dahi saymıyoruz. Çünkü İsrail’in varlığı, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile mündemiçtir.” dedi.

Birleşmiş Milletlere seslenen Seven, “Derhal kendinizi feshediniz. Kuruluş felsefenizin bir anlamı kalmadığı gibi haysiyet ve şerefiniz de kalmamıştır. Çünkü birleşmiş milletlerin sığınak olarak belirlediği okullara atılan bombalarla İsrail resmen birleşmiş milletlere saldırmıştır ve bu okulla adeta Birleşmiş Milletlerin Filistinli çocuklara kurduğu bir tuzak ve ölüm evi olmuştur. O okullardaki çocukların katili Birleşmiş Milletlerin ta kendisidir. Yok, bunu kabul etmiyorlarsa bunun hesabını İsrail’den sormak Birleşmiş Milletlere aittir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Seven, Tüm İslam âleminin berrak bir dava olan Filistin davasının etrafında kenetlenmesi ve daha güçlü bir şekilde Gazze direnişinin yanında yer alması çağrısında bulundu.

Açıklama sonrası konvoy kent içerisinde tur atarak Batman Valiliği kavşağında sonlandırıldı. Ardından konvoy sorunsuz bir şekilde dağıldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir