• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
"Suyu köylüler kesti" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetelerde çıkan su kesintisi haberlerine ilişkin olarak, çarşamba günü Fırat Kalkınma Ajansı’nın toplantısı için Malatya’ya gittiğini belirten Barakazi, “Ben toplantıdayken arkadaşlarımız aradı ve suyun köylüler tarafından kesildiği bilgisini verdiler. Köylüler belediyemizin Devecik Köyü’nde Kürük İsale Hattı’ndaki güvenliğimizden zorla deponun anahtarlarını aldılar. Deponun kapısını açan köylüler Bingöl’e gelen suyun vanasını kapatmışlar. Yaklaşık 3 saat civarında ana depodan şehre su verilemedi.” iddiasında bulundu.

Barakazi, “Fırat Kalkınma Ajansı’nın toplantısından çıktım ve telefonla oradaki köylülerle konuştum. Belediyemizden ekipleri köye yönlendirdim. Daha sonra konu Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’a da intikal etti. Vali bey de konuyla ilgilendi. Öne sürülen gerekçe ise, belediyemizin ekiplerine İl Özel İdaresi köyümüz için kilitli parke taşı döşeme sözü vermişler, ancak yapmamışlar. Biz de köylülere kilitli parke taşını İl Özel İdaresi’nin verip vermemesi noktasında belediyemizin suyunun kesilmesi noktasından bir ilişki yoktur dedik. Dolayısıyla bu doğru değil dedik. Biraz konuştuktan sonra köylüler ikna oldular ve suyumuzu tekrar şehre verdik. Su kesintisi belediyemizden kaynaklanmadı. O köylülerle bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için randevulaştık ve Cuma günü öğleden sonra bize geliyorlar. Gelen heyetle bu konuyu daha net bir şekilde konuşacağız.” dedi.

Kürük İsale Hattı’na ilave kaynak aldıklarını belirten Barakazi, 10 güne kadar yeni kaynağın isale hattına dâhil edileceğini söyledi.

Barakazi, “Kürük İsale Hattı’na ilave kaynak için temaslarımızı tamamladık. 10 güne kadar yeni kaynağı isale hattına dâhil edeceğiz.  İlave kaynağı isale hattına dâhil ettikten sonra Bingöl daha rahat bir şekilde su ihtiyacını karşılamış olacak” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir