• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
Şanlıurfa`da Gazze`ye Destek Konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Terör devleti İsrail’in Gazze saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı tüm illerde Gazze halkına destek vermek amacıyla ‘Gazze’ye Destek Konvoyu’ düzenledi. Şanlıurfa`da düzenlenen konvoyda Filistin bayraklarıyla donatılan araçların sürücüleri Rabia işareti yaptı.

İHH Şanlıurfa Şubesi yetkililerinden Av. Ali Acar, konvoy öncesi basın açıklaması yaptı. Açıklamada; tüm İslam âleminin berrak bir dava olan Filistin davasının etrafında kenetlenmesi ve daha güçlü bir şekilde Gazze direnişinin yanında yer alması çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarında çocuk, kadın, yaşlı ve genç demeden katliam yaptığını dile getiren Acar, ”Gazze’de son bir ayda yaşayan sıcak gelişmeler başlar başlamaz derhal acil kriz masası kurularak Gazze ofisimiz aracılığıyla harekâtın il gününden itibaren duruma müdahale edilmiştir. O günden bu yana ilaç, gıda tıbbi malzeme ve nakit sosyal yardım şeklinde yaklaşık olarak 8.580.00 tutarında yardım Gazze’ye ulaştırmıştır.” şeklinde konuştu.

Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de acımasız bir katliam yaşanırken uluslararası güçlerin yine üç maymunu oynadığına dikkat çeken Acar, Kura’nın ifadesi ile “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın denildiğinde biz sadece ıslah edicileriz” ayetine muhatap olan ABD’nin ise;  bu vahşeti İsrail’in kendi koruma hakkı şeklinde ifade ettiğini söyledi.

İnsanlık suçu işleyen Siyonist İsrail terör devletini ve onların işbirlikçilerini lanetlediklerini ifade eden Acar, tüm İslam âleminin berrak bir dava olan Filistin davasının etrafında kenetlenmesini ve daha güçlü bir şekilde Gazze direnişinin yanında yer almasını istediklerini belirtti.

(Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir