• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
`israil Zelil Olmaya Mahkumdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaklaşık bir aydır İsrail ile Gazze arasında yaşanan savaşta Gazze`yi savunan El Kassam Tugayları karşısında geri çekilmek zorunda kalıp ateşkes ilan eden İsrail’in geri adım attığını ifade eden Diyarbakırlılar, İsrail’in savaşı kaybettiğini söylediler.

“İsrail güçlü bir devlet olsa bile El Kassam Tugayları’na karşı savaşı kaybetmiştir”

İsrail’in yalnızca Filistinlileri öldürmekle yetinmeyerek Müslümanları yurtlarından çıkarma mücadelesi içerisinde olduğunu dile getiren Cevat Karavil adlı vatandaş, İsrail’in gelişmiş teknolojilerinin olmasına rağmen El Kassam Tugaylarına güç yetiremediğini söyledi.

Karavil, “Daha önceleri de İsrail ile Hamas arasında ateşkesler ilan edildi. Ama ilan edilen bunca ateşkese rağmen İsrail hiçbir şekilde ateşkese uymayıp kendi bildiğini yaptı. Bundan dolayı ben bu ateşkese inanmıyorum. İsrail yalnızca Filistinlileri öldürmekle yetinmediği gibi Filistinlileri yurtlarından da çıkarma mücadelesi de veriyor. İsrail güçlü bir devlet olsa bile İsrail Allahın izni ile El Kassam Tugayları’na karşı savaşı kaybetmiştir.” dedi.

“Yalnız Filistin de değil birçok İslam ülkesinde kan dökülmektedir”

Dünyadaki Müslümanlara çağrıda bulunan Karavil, “Şuan yalnız Filistin de değil birçok İslam ülkesinde kan dökülmektedir. Müslümanların biran önce mezhep kavgasını bırakıp vahdet içerisinde ümmet duygusu ile birbirlerine sımsıkı sarılıp düşmanlarını görmeleri gerekiyor.  Onlar düşmanlarını görmediği müddetçe her zaman Müslümanlar zulüm görecektir.” ifadelerine yer verdi.

“İsrail zorlanıp köşeye sıkıştığından dolayı bu ateşkesi yapmıştır”

İsrail’in bu savaşta büyük kayıplar vermesine rağmen bu kayıplarını dünya kamuoyundan gizlediğini söyleyen Yavuz Satuk ise, İsrail milletinin çok korkak olduğunu ve bundan dolayı askerlerinin ve vatandaşlarının psikolojik durumunun bozulduğunu söyledi.

İsrail’in kayıp verdiği zaman ateşkes ilan ettiğini ve istediği zaman ise savaş başlattığını ifade eden Satuk, “İsrail ile Filistin arasında ilan edilen 3 günlük ateşkes Yahudi’nin kendi yaptığı bir oyundur. İsrail zorlanıp köşeye sıkıştığından dolayı bu ateşkesi yapmıştır. Fakat bu ateşkes bir sonuç değildir.  İsrail zorlandığı zaman ateşkes ilan ediyor veya bir yerde en ufak olay olduğu zaman yine savaş başlatıyor. Müslümanların beraber olması gerekir. Tüm Müslümanlar bir olsa Müslümanlar asla zülüm görmez.” diyerek Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

“İsrail ve Siyonizm zelil olmaya mahkûmdur”

İsrail’in yeryüzünde silinmediği müddetçe savaşın son bulmayacağını ifade eden Ercan Aykanat, “Bunun sadece israil’in ve Batılıların bir oyunu olduğunu düşünüyorum. İsrail yeryüzünden silinmediği müddetçe bu savaş sona ermez. İsrail ve Siyonizm zelil olmaya mahkûmdur. Bunun içinde yeter ki Müslümanlar birlik olsunlar. Ancak bu şekilde güçlü bir şekilde ayakta durabiliriz. Müslümanların vahdet bayrağı altında birleşmesi gerekir.”ifadelerini kaydetti.

(Ali Adiyaman / Hüseyin İçli - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir